top-image

Arco da Rua Augusta: Μια θριαμβευτική αψίδα

Η τεράστια πλατεία της Λισαβόνας, το Praça do Comércio , είναι αρκετά εντυπωσιακή από το έδαφος, αλλά μόνο όταν το δείτε από το Arco da Rua Augusta, μπορείτε να εκτιμήσετε τις τεράστιες διαστάσεις του.

Το ορόσημο αψίδα του 19ου αιώνα βρίσκεται στο βόρειο άκρο της πορείας κοντά στο νότιο άκρο της Rua Augusta, την κύρια πεζοδρομημένη οδό της πόλης. Σχεδιασμένο από τον Πορτογάλο αρχιτέκτονα Santos de Carvalho και χτίστηκε για να σηματοδοτήσει την ανοικοδόμηση της πρωτεύουσας μετά τον σεισμό του 1755, το μνημείο εγκαινιάστηκε το 1873.

Μόλις πρόσφατα επιτράπηκε στο κοινό να επισκεφθεί την κορυφή της αψίδας, όπου μια βεράντα καλύπτεται από ένα αλληγορικό άγαλμα της Δόξας, το οποίο στεφανώνει φιγούρες που εκπροσωπούν το Bravery και τη μεγαλοφυία και είναι διακοσμημένα με στεφάνια. Κάτω από αυτό, ένας θησαυρός υποστηρίζει επιπλέον αγάλματα εθνικών ηρώων, όπως το Vasco da Gama και το Marquês de Pombal .

Ένας ανελκυστήρας καταθέτει επισκέπτες κοντά στην κορυφή, μετά από τον οποίο πρέπει να πλοηγηθεί μια απότομη σπειροειδής σκάλα για να φτάσει στη βεράντα. Από εδώ, η θέα νότια είναι μαγευτική και απλώνεται στην πλατεία και πάνω από τον ποταμό. Στρίψτε βόρεια και η θέα καταλαμβάνει ολόκληρη την περιοχή Baixa (κέντρο της πόλης) της Rua Augusta και της Λισαβόνας .

Ένα μηχανικό ρολόι στην πλατφόρμα, που κατασκευάστηκε το 1941, χτυπά την ώρα και μισή ώρα. Ο μηχανισμός του ρολογιού, που βρίσκεται μέσα στην αψίδα, μπορεί να θαυμάσει με όλες τις περίπλοκες λεπτομέρειες του, όπως και ένα εικονογραφημένο πλαίσιο που περιγράφει το ιστορικό χρονοδιάγραμμα της αψίδας.

Διεύθυνση: Rua Augusta, Λισαβόνα