top-image

Κόρτσουλα

Το έκτο μεγαλύτερο νησί της Κροατίας, το Korcula έχει μήκος 20 μίλια και μάλλον στενό, κατά μέσο όρο μεταξύ 4 και 5 μιλίων. Αυτό το νησί είναι γνωστό για το πυκνό του δάσος και οι αρχαίοι Έλληνες ονόμασαν το νησί Black Korcula (Kerkyra melaina) για αυτόν τον λόγο.

Τα κύρια θέρετρα είναι η πόλη Κόρτσουλα (οι άνθρωποι το αποκαλούν «Μικρό Ντουμπρόβνικ» λόγω των μεσαιωνικών πλατειών, των εκκλησιών, των ανακτόρων και των σπιτιών), της Βέλα Λούκα και της Λομπάρντα. Υπάρχουν επίσης μικρότερες πόλεις και χωριά διάστικτα στο νησί για όσους αναζητούν πιο απομονωμένες διακοπές.

Το Κόρτσουλα είναι ένα από τα πιο πολύτιμα νησιά της Κροατίας αν και, ίσως κάπως εκπληκτικά, δεν είναι τόσο δημοφιλές όσο μερικά από τα ελαφρώς πιο βόρεια ομόλογά του, όπως ο Μπρακ και ο Χβάρ . Αυτό μπορεί να συμβαίνει επειδή το νησί είναι λίγο πιο μακριά για να φτάσουμε (και τα δύο από το Σπλιτ και Ντουμπρόβνικ ) και μερικές από τις πιο βολικές υπηρεσίες πλοίο για το νησί μόνο τρέξει το καλοκαίρι.

Από τη μία, φυσικά, αυτό είναι κάπως κρίμα, αλλά από την άλλη, αυτό σημαίνει ότι έχετε λιγότερα πλήθη και μπορείτε να απολαύσετε περισσότερο το νησί!