Για γκουρμέ σε όλο τον κόσμο, είναι μια ευτυχισμένη σύμπτωση ότι το δασικό έδαφος γύρω από τη Ντιζόν παρέχει τις ιδανικές συνθήκες για την καλλιέργεια φυτών μουστάρδας με πικάντικους σπόρους. Το στυλ μουστάρδας Dijon είναι τόσο διακριτικό που το όνομα της πόλης είναι συνώνυμο με αυτό το γκουρμέ προϊόν, το οποίο δημιουργήθηκε με άλεση των σπόρων των τοπικών φυτών μουστάρδας. Στην πραγματικότητα, το σεβάσμιο καρύκευμα παράγεται εδώ από τον 14ο αιώνα.
Δύο κύριες μπουτίκ μουστάρδας βρίσκονται στο ιστορικό κέντρο της πόλης: το Maison Maille (32 Rue de la Liberté) που ιδρύθηκε το 1747 και το Moutarderie Edmund Fallot (16 Rue de la Chouette), που χρονολογείται από το 1840.
Άλλοι γαστρονομικοί προορισμοί στη Ντιζόν περιλαμβάνουν τη μαγειρική αγορά Les Halles (Rue Odebert), που χτίστηκε το 1868 και διαμορφώθηκε σύμφωνα με τις αίθουσες του Παρισιού. Το Les Halles περιέχει 246 μπουτίκ που πωλούν φρέσκα φρούτα, λαχανικά, τυριά, ψωμί και ειδικά τρόφιμα.
Το La Maison des Pains (7 Rue de la Liberté) κοντά στο Maison Maille είναι το μέρος για να απολαύσετε φανταχτερά γαλλικά αρτοσκευάσματα. Επίσης κοντά βρίσκεται η μπουτίκ Pains d'épices Mulot & Petitjean (16 Rue de la Liberté), η οποία πουλά μελόψωμο κέικ, μια σπεσιαλιτέ της Ντιζόν. Ιδρύθηκε το 1796, η εταιρεία Mulot & Petitjean έχει μια ιστορική μπουτίκ στο 13 Place Bossuet και εξακολουθεί να ακολουθεί συνταγές μελοψωμάτων που έχουν περάσει από γενιά σε γενιά.