top-image

Η παλιά πόλη της Kutná Hora

Περίπου 80 χιλιόμετρα ανατολικά της Πράγας, η πόλη Kutná Hora είναι γεμάτη με εντυπωσιακή αρχιτεκτονική. Ένα από τα σημαντικότερα σημεία είναι ο καθεδρικός ναός του Μπαρόκ St. Barbara , ένας μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO που χτίστηκε το 1338.

Το υπερβολικά διακοσμημένο εσωτερικό του καθεδρικού ναού έχει ασυνήθιστες τοιχογραφίες με κόψιμο και εξόρυξη (το ασημένιο ορυχείο ήταν κάποτε το μεγαλύτερο στην Ευρώπη), μαζί με μια τοιχογραφία του Οράματος του Αγίου Ιγνατίου . Αξίζει επίσης να δείτε το Ιταλικό Δικαστήριο (Vlassky dvur), του οποίου η παλιά μέντα παρήγαγε κάποτε μεγάλο μέρος των νομισμάτων της Ευρώπης, και την πρώην κατοικία του Βοημίας βασιλιά Vaclav IV.

Λίγα λεπτά με το αυτοκίνητο έξω από το Kutná Hora βρίσκεται το Chacau Kacina , που χτίστηκε το 1822 και στεγάζει ένα ιδιωτικό θέατρο, φαρμακείο, βιβλιοθήκη και γκαλερί εικόνων, καθώς και ένα όμορφο πάρκο με αγγλικό στιλ.

Ένα από τα πιο ασυνήθιστα αξιοθέατα της χώρας είναι στα περίχωρα του Kutná Hora. Γνωστό ως «Εκκλησία των οστών», το Γοτθικό Παρεκκλήσι των Αγίων Πάντων φιλοξενεί τα ερείπια περίπου 70.000 ανθρώπων που πέθαναν κατά τη διάρκεια των πληγών που ξεκίνησαν το 1380 ή που πέφτουν θύματα των Πολέμων Hussite του 15ου αιώνα Θα δούμε ενδείξεις τραυματισμών σε ορισμένα οστά).

Μέχρι το 1526, ο υπερπληθυσμός στο νεκροταφείο της εκκλησίας ήταν τόσο σοβαρός που ένας τοπικός ξυλουργός, Frantisek Rint, έλαβε άδεια να αφαιρέσει τα οστά και να τα χρησιμοποιήσει για να δημιουργήσει αυτήν την εκπληκτική εμφάνιση περίεργων (αν όχι λίγο μακάβριων) ρυθμίσεων, όπως οικόσημα, μια λειτουργία πολυέλαιος, καμπάνες, ακόμη και δισκοπότηρα.

Παίξε το βίντεο