top-image

Monterosso al Mare

Η μεγαλύτερη από τις πέντε πόλεις είναι το Monterosso al Mare. Είναι λιγότερο φωτογενές αλλά το μόνο με μια αρκετά μεγάλη παραλία. Στο παλιό τμήμα της πόλης, κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό, βρίσκονται το Loggia del Podestà του 14ου αιώνα και η ενοριακή εκκλησία του San Giovanni Battista , του οποίου το καμπαναριό χτίστηκε ως πύργος παρακολούθησης της Γενουάτης.

Σε ένα βράχο πάνω από τη θάλασσα, το μεσαιωνικό Torre Aurora χτίστηκε για να προστατεύσει την πόλη από συχνές πειρατικές επιθέσεις. Ακριβώς πάνω, στο δρόμο προς τη Vernazza, η εκκλησία προσκυνήματος της Madonna di Soviore έχει βαμμένο μπαρόκ εσωτερικό και καταπληκτική θέα. Το ιερό σερβίρει απλά γεύματα τοπικών φαγητών σε προσκυνητές και πεζοπόρους.

Σε ένα ακρωτήριο με θέα στον κόλπο του Μοντερόσο, η Μονή των Καπουτσίνων Φαραρών είναι ένα μοναστήρι που ιδρύθηκε το 1618. Αξιοσημείωτα έργα τέχνης περιλαμβάνουν μια Σταύρωση που αποδίδεται στον Φλαμανδό ζωγράφο Antoon Van Dyck και στον Άγιο Γκιρόλαμο ο Λυπημένος από τον Luca Cambiaso. Το σκηνικό και η ήρεμη, στοχαστική ατμόσφαιρα κάνουν το μοναστήρι ένα ξεκούραστο σημείο στάσης