top-image

Καστοριά-Πρέσπες-Νυμφαίο- Αρκτούρος-Wine Tasting

Καστοριά-Πρέσπες-Νυμφαίο- Αρκτούρος-Wine Tasting

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ: ΚΑΣΤΟΡΙΑ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 3 ημέρες
ΤΡΟΠΟΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ: ΟΔΙΚΩΣ

Χρειάζεστε βοήθεια;

Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας, για να σας παρέχουμε οποιαδήποτε βοήθεια,

θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

+30 2310244400

+30 2310231168

+302310231170

+302310459877

Μοιράσου το με τους φίλους σου


1η μέρα : Θεσσαλονίκη - Παναγία Σουμελά – Πρέσπες - Καστοριά .

Συγκέντρωση το πρωί στα γραφεία μας και άμεση αναχώρηση για την Ιστορική Μονή της Παναγίας Σουμελά, στη μαγευτική καταπράσινη περιοχή του Βέρμιου. Το μοναστήρι ιδρύθηκε από τους Ποντίους από όπου και έφεραν την ιστορική εικόνα της Παναγίας. Επίσκεψη, προσκύνημα και συνεχίζουμε για τη γραφική περιοχή των Πρεσπών. Λίγο πριν θα κάνουμε μία στάση για ένα καφεδάκι στο ξακουστό χωριό των Πρεσπών τον ΆγιοΓερμανό, που πήρε το όνομα του από την ομώνυμη Βυζαντινή εκκλησία. Έχει σήμερα 200 κατοίκους. Συνεχίζουμε για την μικρή Πρέσπα όπου θα περάσουμε από την όμορφη πλωτή γέφυρα να
πάμε στον Άγιο Αχίλλειο. Αργότερα θα επισκεφτούμε την μεγάλη Πρέσπα και το τελευταίο Ελληνικό χωριό που κοιτάζει από την μία πλευρά την Αλβανία και από την άλλη την FYROM (Σκόπια) τους Ψαράδες. Στη συνέχεια μετάβαση στην εκπληκτική πόλη των γουναράδων τη Καστοριά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και
ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.


2η μέρα : Καστοριά – Δισπηλιό – Μουσείο Κέρινων Ομοιομάτων
Πρωινό και περιήγηση στα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης. Θα επισκεφτούμε το παρεκκλήσι του Αγίου Νικολάου, την Ιερά Μονής Παναγίας Μαυριώτισσας στη βόρεια πλευρά της χερσονήσου, και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να γνωρίσουμε την πόλη της Καστοριάς, την πόλη με τα αρχοντικά, τις βυζαντινές
εκκλησίες και την πανέμορφη λίμνη της πόλης, είναι μία πόλη που δραστηριοποιείται στην τέχνη της γουναρικής για περισσότερο από 500 χρόνια, σύμβολο αρχοντιάς και κοινωνικής προβολής, χτισμένη 703 μ. από την επιφάνεια της θάλασσας. Θα κάνουμε βόλτα στο Ντολτσό την παλιά πόλη με τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια, τα παλιά αρχοντικά που θυμίζουν την ακμή μιας άλλης εποχής. Στη συνέχεια επίσκεψη στο ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥ που σύμφωνα με το μύθο φύλαγε άγρυπνος το χρυσορυχείο που βρίσκονταν στο εσωτερικό του. Επίσης μέσα στην σπηλιά υπάρχει πλωτή γέφυρα από την οποία μπορούμε να δούμε τις 7 λίμνες γλυκού νερού, Εν συνεχεία θα θαυμάσουμε τον ηλικίας 7.000 ετών λιμναίο οικισμό Δισπηλιό. Συνεχίζουμε για το Μαυροχώρι για να επισκεφτούμε το καινούργιο μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων. Σε δύο κτίρια τοπικής αρχιτεκτονικής παρουσιάζονται σκηνές καθημερινού βίου αναβιώνοντας ήθη
και έθιμα. Επιστροφή στη Καστοριά νωρίς το απόγευμα . Χρόνος ελεύθερος στη πόλη . Σας προτείνουμε βόλτα στα παράλια της λίμνης και καφέ ή δείπνο σε κάποιο από τα πολλά café και εστιατόρια .


3η μέρα : Καστοριά – Νυμφαίο – Αρκτούρος – Wine tasting - Θεσ/νίκη
Πρωινό και αναχώρηση για το μοναδικό Νυμφαίο που θεωρείτε ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Ευρώπης . Η αμφιθεατρική δομή του Νυμφαίου δίνει στους επισκέπτες τη δυνατότητα να θαυμάσουν κάθε γωνιά του χωριού καθώς και τα πανέμορφα τοπία του όπως η λίμνη Βεγορίτιδα. Στη συνέχεια επίσκεψη στον Αρκτούρο Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ είναι μια οικολογική οργάνωση που επικεντρώνει τις προσπάθειές της στην προστασία της καφέ αρκούδας. Η οργάνωση φροντίζει αρκούδες και λύκους που θεωρούνταν πολύ αδύναμοι για να επιβιώσουν στην άγρια φύση και αναλαμβάνει επίσης τη διάσωση αρκούδων που κρατούνταν αιχμάλωτες σε απάνθρωπες συνθήκες. Τα ζώα φροντίζονται ώσπου να είναι υγιή και μέχρι να γίνουν ικανά να επιστρέψουν στην άγρια φύση φροντίζονται σε ένα ορεινό καταφύγιο, ένα κλειστό τμήμα δασικής γης, μόλις 1,5 χλμ. από το Νυμφαίο. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε προαιρετικά το κτήμα ΑΛΦΑ . Το Κτήμα ΑΛΦΑ ιδρύθηκε το 1997 και βρίσκεται στην τοποθεσία Αμπέλια, στην καρδιά του Αμυνταίου, μόλις 25 λεπτά με το αυτοκίνητο από το Νυμφαίο. Ένας ιδιόκτητος αμπελώνας 750.000 m² αφιερωμένος στην παραγωγή κρασιού, καθώς και επαγγελματική τεχνογνωσία και εμπειρία σε συνδυασμό με φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές καλλιέργειας διεθνών προτύπων, καθιστούν το Κτήμα ΑΛΦΑ ένα από τα πιο σημαντικά οινοποιεία στην Ελλάδα. Θα κάνουμε την ξενάγηση στους χώρους της παραγωγής , εμφιάλωσης και αποθήκευσης και θα γευτούμε 3 ποτήρια κρασί ( τιμή 5€ ) από διαφορετικές ποικιλίες ώστε
να έχουμε μια γνώση των ποικιλιών που προσφέρει η εταιρεία .Στη συνέχεια γεύμα εξ ιδίων σε εστιατόριο με τοπικές γεύσεις και αμέσως μετά αναχώρηση για τη Θεσσαλονίκη. Γεμάτοι έντονες αναμνήσεις επιστροφή στη πόλη μας αργά το απόγευμα

Στην συγκεκριμένη εκδρομή που επιλέξατε δεν υπάρχουν άλλες αναχωρήσεις . Επισκεφτείτε τη σελίδα αυτής της εκδρομής μας αργότερα!

Περιλαμβάνονται:

  • Μία (1) διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο της επιλογής σας .
  • Πρωινό ή ημιδιατροφή ανάλογα με την επιλογή σας.
  • Τη μεταφορά , εκδρομές και περιηγήσεις που περιλαμβάνονται στο αναλυτικό μας πρόγραμμα .
  • Έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • ΦΠΑ


Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόρος διαμονής.
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Ασφάλεια ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και επείγουσας αερομεταφοράς 5€

Όπου και αν κατευθυνθείτε στην Καστόρια, θα βρεθείτε μπροστά στη λίμνη! Λες και είναι φτιαγμένη επίτηδες για να μαγεύει τους επισκέπτες της με τα γαλήνια νερά της Ορεστιάδας…

Το παράδοξο που προαναφέραμε οφείλετε στο γεγονός ότι η πόλη της Καστοριάς είναι χτισμένη στο δυτικό τμήμα μιας μικρής χερσονήσου που εισχωρεί σαν… γλώσσα στη λίμνη, με αποτέλεσμα, ο αδαής επισκέπτης που δεν έχει χάρτη, να βρίσκεται ξανά και ξανά στα ίδια σημεία της πόλης και μάλιστα μπροστά στις όχθες της λίμνης της, έχοντας χάσει κάθε προσανατολισμό. Αυτός ίσως είναι κι ένας από τους λόγους της γοητείας της Καστοριάς, που θεωρείται μια από τις γραφικότερες ελληνικές πόλεις, ή αλλιώς ο παράδεισος του φωτογράφου!

 

Επιλέγουμε το πεδίο Τιμοκατάλογος στην παρουσίαση της εκδρομής, όπου παρουσιάζονται οι διαθέσιμες αναχωρήσεις, τα ξενοδοχεία και οι τιμές.

 

 

H Online κράτηση ξεκινάει από πλήκτρο Κάντε Κράτηση Οnline που βρίσκουμε στη λίστα των αναχωρήσεων του ταξιδιού που μας ενδιαφέρει.  

 

Επιλέγουμε την επιθυμητή αναχώρηση του ταξιδιού και πατάμε το πλήκτρο  Κάντε Κράτηση ONLINE..

 

 

Ακολουθώντας απλά βήματα δηλώνουμε τον αριθμό των επιβατών, επιλέγουμε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο ταξίδι που επιλέξαμε,  δηλώνουμε τα στοιχεία μας και ολοκληρώνουμε τη διαδικασία.

 

Στο βήμα 1  (Αριθμός Επιβατών) δηλώνουμε πόσους ενήλικες, παιδιά ή βρέφη θα έχουμε μαζί μας στο ταξίδι.

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

Στο βήμα 2  (Επιλογή Υπηρεσιών) επιλέγουμε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο ταξίδι.

 

Εφόσον το ταξίδι μας διαθέτει υπηρεσία Διαμονή, το σύστημα αυτόματα μας φέρνει την επιλογή του τύπου δωματίου που μπορεί να φιλοξενήσει το δηλωμένο αριθμό ενηλίκων/παιδιών/βρεφών.  Στο σημείο αυτό και ανάλογα με το επιλεγμένο ταξίδι μπορούν να εμφανίζονται περισσότερες από μία υπηρεσίες, κάποιες από αυτές υποχρεωτικές για επιλογή και κάποιες προαιρετικές. 

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

 

 

Στο βήμα 3  (Στοιχεία Επιβατών) δηλώνουμε τα στοιχεία μας (Στοιχεία κράτησης).

 

Συμπληρώνουμε τα υποχρεωτικά πεδία που αναφέρονται με αστερίσκο.

Στα Στοιχεία Κράτησης, εισάγουμε τα πεδία Επώνυμο,Ονομα με κεφαλαία Ελληνικά (εφόσον αφορά Ελληνικό Ονομα).

Στα Στοιχεία Επιβατών δηλώνουμε τα ονόματα των επιβατών και τον αριθμό ταυτότητας ή διαβατηρίου τους (υποχρεωτικό πεδίο). 

Εφόσον έχουμε δηλώσει παιδιά  δηλώνουμε και την Ημερομηνία Γέννησής τους (υποχρεωτικό πεδίο).

Η συμπλήρωση των ονομάτων επιβατών γίνεται με κεφαλαία Ελληνικά εφόσον το ταξίδι  είναι στο Εσωτερικό ή με κεφαλαία Λατινικά εφόσον το ταξίδι είναι εκτός Ελλάδας (όπως αναγράφεται στην ταυτότητα ή στο διαβατήριό μας).

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

 

Στο βήμα 4  (Επισκόπηση και Ολοκλήρωση) κάνουμε έναν έλεγχο στα στοιχεία που δώσαμε.

 

Μπορούμε να επιστρέψουμε στα προηγούμενα βήματα πατώντας πάνω στο αντίστοιχο βήμα και να κάνουμε τις απαραίτητες διορθώσεις εφόσον χρειάζεται.

Στο πεδίο Παρατηρήσεις - Ειδικές απαιτήσεις μπορούμε να καταγράψουμε κάποια πληροφορία ή ζήτηση την οποία θα εξετάσει το τμήμα οργάνωσης της εταιρείας Ζοrpidis για το συγκεκριμένο ταξίδι. 

 

Επιλέγουμε έναν από τους δύο τρόπους πληρωμής:

  1. ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ (προεπιλεγμένος)  για εξόφληση όλου του ποσού με πιστωτική κάρτα. 
  2. ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ 30% για εξόφληση  30% του συνολικού ποσού με κατάθεση εντός 24 ωρών από την ώρα κράτησης στους τραπεζικούς λογαριασμούς που αναφέρονται.

 

Με το πλήκτρο Οροι συμμετοχής μπορούμε να διαβάσουμε τους Ορους συμμετοχής της εταιρείας.

Για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε πρέπει να τσεκάρουμε την επιλογή  Εχω διαβάσει και αποδέχομαι τους όρους χρήσης και την πολιτική για την προστασία των δεδομένων.

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Πληρωμή και Ολοκλήρωση.

 

 

 

Εφόσον ο τρόπος πληρωμής είναι με Κατάθεση Προκαταβολής,  στην οθόνη μας και στο email που δηλώσαμε παίρνουμε την επιβεβαίωση της κράτησής μας, με όλους τους κωδικούς και τα στοιχεία επιβεβαίωσης. Η κατάθεση θα πρέπει να γίνει εντός 24 ωρών από την ώρα που πραγματοποιήθηκε η κράτηση on line και λάβαμε την επιβεβαίωση κράτησης. Σε περίπτωση μη έγκαιρης πληρωμής η κράτηση θα ακυρώνεται αυτόματα.   

Τραπεζικοί Λογαριασμοί:

  • ΕΘΝΙΚΗ : 207/470157-72 , ΙΒΑΝ : GR 34 0110 2070 0000 2074 7015 772
  • EUROBANK : 00260124390200098338 , IBAN : GR 94 026012 40000 39 02000 98338
  • ALPHA : 474002002001926 , IBAN : GR 08 0140 4740 4740 0200 2001 926
  • ΠΕΙΡΑΙΩΣ : 5239003397964 , IBAN : GR 680172 2390 0052 3900 3397 964  (χρήση πεδίου «Μεταφορές» και όχι το πεδίο «Πληρωμές»)

Δικαιουχος: ΖΟΡΠΙΔΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ - ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Στο αιτιολογικό πρέπει να αναφέρουμε: Κωδικό κράτησης  ID και όνομα & επίθετο  

Η εξόφληση των εκδρομών γίνεται το αργότερο :

  • Για αεροπορικές & οδικές εκδρομές  εξωτερικού  το αργότερο έως 7 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση  
  • Για αεροπορικές & οδικές εκδρομές  εσωτερικού το αργότερο  έως 4 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση  
  • Για ημερήσιες εκδρομές το αργότερο  έως 1 ημέρες πριν την αναχώρηση  

 

Εφόσον ο τρόπος πληρωμής είναι με Πιστωτική Κάρτα, πηγαίνουμε σε επόμενη οθόνη όπου εμφανίζεται μήνυμα το οποίο μας ενημερώνει ότι θα συνδεθούμε με το σύστημα ασφαλών τραπεζικών συναλλαγών της AlphaBank.  

Πατάμε το πλήκτρο ALPHA BANK για να προχωρήσουμε.

 

 

 

 


Σε αυτό σημείο αναμένουμε να μεταφερθούμε στο ασφαλές περιβάλλον της σελίδας Alpha Bank και δεν κλείνουμε το παράθυρο μέχρι να εμφανιστεί η σελίδα Alpha e-Commerce,  όπου και εμφανίζεται το σύνολο της πληρωμής της κράτησής μας.

Συμπληρώνουμε τα στοιχεία της πιστωτικής μας κάρτας.

Πατάμε το πλήκτρο Πληρωμή για να προχωρήσει η συναλλαγή.

 

 

Mετά την επιτυχημένη συναλλαγή, στην οθόνη μας και στο email που δηλώσαμε παίρνουμε την επιβεβαίωση της κράτησής μας, με όλους τους κωδικούς και τα στοιχεία επιβεβαίωσης. 

Η εταιρεία Zorpidis Travel Services θα επικοινωνήσει μαζί μας στα στοιχεία επικοινωνίας που δηλώσαμε για περισσότερες πληροφορίες για τo ταξίδι μας. 

 

 

Καλό Ταξίδι!