top-image

Το Palacio de Viana είναι ένα αριστοκρατικό παλάτι που χρονολογείται από τον 15ο αιώνα. Ανοιχτό στο κοινό ως μουσείο, το παλάτι διαθέτει την αυθεντική διακόσμηση προηγούμενων ιδιοκτητών. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν μια εξαιρετική ποικιλία από πίνακες ζωγραφικής, έπιπλα αντίκες και ταπετσαρίες.

Ένα από τα σημαντικότερα σημεία του Palacio de Viana είναι ο εξωτερικός του χώρος. Οι χώροι περιλαμβάνουν 12 αίθρια σχεδιασμένα σε στιλ Ανδαλουσίας με διακοσμητικά σιντριβάνια και καταπράσινο τοπίο. Κάθε αίθριο αποκαλύπτει ένα μοναδικό στιλ, από την αυλή της ρεσεψιόν του 16ου αιώνα με γκαλερί με πόρτες μέχρι μια αυλή γεμάτη με αρωματικά πορτοκαλιές.

Ο κήπος μπαίνει μέσα από μια περίτεχνη πέτρινη πύλη με τα χέρια της οικογένειας Viana. Μέσα στα πλούσια γήπεδα υπάρχουν βρύσες, επίσημα παρτέρια, βότσαλα και κομψές στοές. Υπέροχες φοίνικες, γεμάτες μπουκαμβίλιες και γλυκό γιασεμί φυτεύονται σε όλο τον κήπο.

Το Palacio de Viana και τα αίθρια του είναι ανοιχτά για το κοινό όλο το χρόνο, εκτός από τις Δευτέρες και μερικές αργίες. Η είσοδος είναι δωρεάν κάθε Τετάρτη το απόγευμα.

Διεύθυνση: Plaza de Don Gome, Κόρδοβα

Επίσημη ιστοσελίδαwww.palaciodeviana.com/en