top-image

Η όμορφη βασιλική αστεριών ( Basílica da Estrela )

Ο αστραφτερός θολωτός θόλος της Basílica da Estrela (Βασιλική Star) προσελκύει θαυμάσιες ματιές από όλη τη Λισαβόνα, όπως είναι η πανταχού παρούσα στον ορίζοντα της πόλης. Η εκκλησία είναι μια από τις μεγαλύτερες της πρωτεύουσας και βρίσκεται σε έναν λόφο δυτικά του κέντρου της πόλης.

Ανατέθηκε από τη Μαρία Ι , κόρη του Βασιλιά Χοσέ Ι, η κατασκευή της βασιλικής ξεκίνησε το 1779 και ολοκληρώθηκε το 1790. Η ασβεστολιθική πρόσοψη, στολισμένη με ένα μάρμαρο αγαλμάτων και αλληγορικών μορφών, ισορροπείται με δίδυμους καμπαναριό και έχει παρόμοια σχεδίαση με το Mosteiro Pálacio Nacional de Mafra , αν και σε μικρότερη κλίμακα.

Το εσωτερικό είναι δροσερό και γαλήνιο (ένα πραγματικό πλεονέκτημα σε μια καυτή ημέρα), και τα σχεδιαγράμματα του αρχιτέκτονα Mateus Vicente de Oliveira και αργότερα του Reinaldo Manuel μεταφράζονται σε ένα τεράστιο, ευρύχωρο εσωτερικό από διάφορες αποχρώσεις μαρμάρου. Στέκεται κοντά στον ψηλό βωμό και κοιτάζει προς τα πάνω, ο θόλος μοιάζει με ένα τεράστιο διογκωμένο μπαλόνι λουσμένο σε ένα απαλό ημιδιαφανές φως.

Από τη μία πλευρά είναι ο τάφος της Μαρίας Ι, αλλά αυτό που σίγουρα πρέπει να αναζητήσουν οι επισκέπτες είναι η εξαιρετική σκηνή της Γέννησης που φτιάχτηκε σε φελλό και τερακότα από τον Machado de Castro . Εμφανίζεται σε ένα δωμάτιο που μερικές φορές είναι κλειδωμένο. Εάν συμβαίνει αυτό, ζητήστε από το sacristan να το δει. Έξω, απέναντι από τη βασιλική, βρίσκεται το φυλλώδες Jardim da Estrela , το ομορφότερο πάρκο της Λισαβόνας και ένα υπέροχο μέρος για επίσκεψη για πικνίκ.

Διεύθυνση: Praça da Estrela, Λισαβόνα