top-image

Αν είστε λάτρης της ιστιοπλοΐας και του νησιού, τα όμορφα νησιά Elafiti βρίσκονται σε μικρή απόσταση με το καραβάκι από το Gruž, την περιοχή του λιμανιού του Ντουμπρόβνικ. Το αρχιπέλαγος αποτελείται από 13 νησιά, αλλά μόνο τρία κατοικούνται και κάνουν μια υπέροχη ημερήσια εκδρομή με τα γραφικά χωριά και τις ήσυχες παραλίες τους. Ένας πολύ καλός τρόπος για να τους εξερευνήσετε είναι να ταξιδέψετε με ιστιοπλοΐα από το Ντουμπρόβνικ.

Το Koločep είναι συνήθως η πρώτη στάση και ίσως το πιο δημοφιλές νησί, όπου η μυρωδιά των πεύκων από τα αιώνια δάση αναμιγνύεται με λεμόνια και άνθη πορτοκαλιού. Μπορείτε να απολαύσετε τις παραλίες, που είναι ένα μείγμα από άμμο και βότσαλα. εξερευνήστε μια θαλάσσια σπηλιά. και θαυμάστε τα καλοκαιρινά σπίτια.

Άλλα τουριστικά αξιοθέατα του Koločep περιλαμβάνουν τα ερείπια μιας βασιλικής και το Παρεκκλήσι του Αγίου Αντωνίου, με έναν πολυάδειο του Ιβάν Ουγκρίνοβιτς του 15ου αιώνα, ένα από τα πιο διάσημα έργα μεταξύ όλων των καλλιτεχνών του Ντουμπρόβνικ.

Το Šipan είναι το μεγαλύτερο νησί του αρχιπελάγους και είναι γνωστό για τους ήρεμους κόλπους και τις παραλίες του, καθώς και για τα παλιά σπίτια και τις εκκλησίες του.

Το Lopud είναι χωρίς αυτοκίνητα και λίγο πιο προσανατολισμένο για τον τουρισμό. Τα κυριότερα σημεία περιλαμβάνουν τα ερείπια των φρουρίων. καλοκαιρινές κατοικίες μεσαιωνικές εκκλησίες και ένα μοναστήρι Φραγκισκανών του 15ου αιώνα, με μια εκκλησία γεμάτη ανεκτίμητη τέχνη.

Μια άλλη δημοφιλής στάση είναι η αμμώδης παραλία Šunj, 30 λεπτά με τα πόδια από το λιμάνι του Lopud.