top-image

Η εταιρία

Η εταιρία

Χρειάζεστε βοήθεια;

Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για οποιαδήποτε απορία, ζητήστε την βοήθεια μας , θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

+30 2310 231 170

Μοιράσου το με τους φίλους σου


Ο Ταξιδιωτικός Όμιλος Ζορπίδης ιδρύθηκε πριν από 38 χρόνια με στόχο να παρέχει ολοκληρωμένες ταξιδιωτικές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.

Διαθέτει τον μεγαλύτερο στόλο τουριστικών λεωφορείων στην Ελλάδα που αποτελείται από 120 πολυτελή λεωφορεία τελευταίας τεχνολογίας με χωρητικότητα 83, 70, 60, 50, 30, 17 και 12 θέσεων.

Σε όλα τα οχήματα υπάρχει κλιματισμός, ενώ τα περισσότερα διαθέτουν τηλεόραση, βίντεο, μπαρ και τουαλέτα. Πολλά είναι εξοπλισμένα με συστήματα πλοήγησης, το οποίο παρέχει διάφορες πληροφορίες στους οδηγούς, όπως οδικούς χάρτες, πληροφορίες για την κίνηση στους δρόμους και καθημερινή πρόγνωση καιρού. Οι έμπειροι οδηγοί μας είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν σε κάθε κατάσταση. Επιπλέον, οι σύγχρονες εγκαταστάσεις και το τμήμα συντήρησης εγγυώνται την άριστη κατάσταση όλων των οχημάτων μας.

Ο υπερσύγχρονος στόλος με τους έμπειρους οδηγούς του Ταξιδιωτικού Οργανισμού Ζορπίδη, αποτελεί την εγγύηση στις οδικές ταξιδιωτικές μεταφορές
 

ΙΣΤΟΡΙΑ


1975 - 1980
Πέρασαν 35 χρόνια από τότε που ξεκινήσαμε με 2 λεωφορεία τη μεταφορά προσωπικού και μαθητών και τις πρώτες εκδρομές στην Ελλάδα με προορισμούς όπως η Τήνος, η Κρήτη, η Κέρκυρα και η Ζάκυνθος.

1980 - 1985
Ξεκινούν οι πρώτες εκδρομές μας στο εξωτερικό στην Ιταλία, Γαλλία, Ουγγαρία, Γιουγκοσλαβία Τουρκία και Βουλγαρία.

1985 - 1990
Η ανταπόκριση των συνεργατών μας και του ταξιδιωτικού κοινού ξεπερνά κάθε προσδοκία. Έτσι το 1985 μεταφέρεται η έδρα στα νέα ιδιόκτητα πλέον γραφεία στην Εγνατία 76. Εφαρμόζεται σύστημα απόλυτης μηχανογράφησης και προσφέρονται νέες υπηρεσίες όπως έκδοση αεροπορικών και ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, εξυπηρέτηση μεμονωμένων πελατών και γενικά όλες οι παροχές μιας σύγχρονης τουριστικής επιχείρησης.

Παράλληλα ιδρύονται καταστήματα με βασικότερο αυτό της Αθήνας και το όνομα ZORPIDIS υπάρχει πλέον σε όλη την Ελλάδα.

Ξεκινά τη λειτουργία του το πρώτο αμαξοστάσιο στην οδό Λαγκαδά όπου συντηρείται και ανεφοδιάζεται ο στόλος των λεωφορείων που αυξάνει συνεχώς με ρυθμό 3% καινούρια λεωφορεία κάθε χρόνο. Σημαντικό είναι ότι το πρώτο υπερυψωμένο λεωφορείο που ήρθε στην Ελλάδα το 1985 ανήκε σ'εμάς.

1990 - 1995
Η κρίση στη Γιουγκοσλαβία αλλάζει τα δεδομένα στον τουριστικό χάρτη της Ελλάδας. Έτσι τη θέση των οδικών εκδρομών παίρνουν οι αεροπορικές, αρχικά με θέσεις στις πτήσεις γραμμής και στη συνέχεια με τη ναύλωση αεροπλάνων. Υπάρχουν πλέον τακτικές πτήσεις όλο σχεδόν το χρόνο για Γαλλία, Αυστρία, Ουγγαρία αλλά και στην Ελλάδα, για Κρήτη, Ρόδο, Μύκονο, Κω, Κέρκυρα, Μυτιλήνη και Σαντορίνη.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα ξεκινά τη λειτουργία του και το τμήμα εισερχομένου τουρισμού, Incoming, προσφέροντας αρχικά μετακινήσεις τουριστών και στη συνέχεια πλήρεις υπηρεσίες όπως κρατήσεις καταλυμάτων σχεδιασμό και διοργάνωση ξεναγήσεων και εκδρομών. Ταυτόχρονα ιδρύονται και τα ανταλλακτήρια συναλλάγματος ZORPIDIS Exchange.

1995 - 2000
Η περίοδος αυτή σηματοδοτεί την πιο ραγδαία ανάπτυξη του ομίλου επιχειρήσεων ZORPIDI. Ιδρύεται η εταιρεία STATUS holidays με εξειδίκευση στα εξωτικά ταξίδια, τους υπερπόντιους προορισμούς και τα ταξίδια κινήτρων.

Λειτουργεί πλήρες τμήμα επαγγελματικού τουρισμού που προσφέρει, πέρα από τις κλασικές κρατήσεις ξενοδοχείων ή αεροπορικών εισιτήριων και πρόσθετες υπηρεσίες όπως, διερμηνεία, γραμματειακή υποστήριξη, κλπ.

Τα συνέδρια και οι κάθε λογής συνεδριακές εκδηλώσεις εξυπηρετούνται από το ξεχωριστό τμήμα STATUS congresses & incentives που αναλαμβάνει τη διοργάνωση, από το σχεδιασμό μέχρι την ολοκλήρωση τους.

Ξεκινά η εταιρία ΖΟΡΠΙΔΗΣ Youth travel με απόλυτη εξειδίκευση στα νεανικά ταξίδια, τις σχολικές και φοιτητικές εκδρομές. Κάθε χρόνο διοργανώνονται εκδρομές για πάνω από 25.000 μαθητές, γεγονός που αποδεικνύει την καταξίωση μας και σ' αυτό το χώρο.

Αγοράζονται λεωφορεία τελευταίας τεχνολογίας και ο αριθμός τους ξεπερνά τα 100. Η συντήρηση τους γίνεται πλέον στο νέο υπερσύγχρονο σταθμό αυτοκινήτων σε μια ιδιόκτητη έκταση 22 στρεμμάτων που φιλοξενεί πλήρες συνεργείο, θέσεις στάθμευσης, καθώς και το γραφείο κίνησης.

2000 - 2005
Με μετοχικό κεφάλαιο που ξεπερνά τα 5,2 εκ ευρώ, ο κύκλος εργασιών για το 1998 έφτασε σε 4,5 δισ. δρχ. το 2000 τα 7,3 δισ. δρχ. τα οποία φτάσαν το 2005 σε 32 εκ.ευρώ. Σήμερα στον όμιλο απασχολούνται πάνω από 200 εργαζόμενοι.

2005 - Σήμερα
Το νέο επιχειρηματικό πεδίο της παγκοσμιοποιημένης πια αγοράς που χαρακτηρίζεται από ταχύτατες τεχνολογικές εξελίξεις αποτελεί για μας ιδιαίτερη πρόκληση. Έτσι χαράζουμε, πάντα βασιζόμενοι στην ανθρώπινη διάσταση του επαγγελματισμού νέους στόχους, που μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν:

• την επέκταση μας στον ξενοδοχειακό χώρο
• την ίδρυση αεροπορικής εταιρίας
• την πλήρη ανανέωση του στόλου των λεωφορείων
• την on line σύνδεση με όλα τα συνεργαζόμενα μαζί μας γραφεία
Ο εκσυγχρονισμός και η βελτίωση των υπηρεσιών μας ακόμη περισσότερο, είναι άμεσες και συνεχείς προτεραιότητες μας.

Σήμερα ο στόλος συμπεριλαμβάνει 100 και πλέον πολυτελή λεωφορεία τελευταίας τεχνολογίας. Όλα διαθέτουν κλιματισμό ενώ τα περισσότερα είναι εξοπλισμένα και με ΤV, Video, Βar και WC. Χαρακτηριστικό τους είναι ο χαμηλός μέσος ορός ηλικίας τους.

Ο στόλος αποτελείται από λεωφορεία 12-17-20-23-25-30-35-48-70-72 θέσεων.

Οι οδηγοί έχουν όλοι τους πολυετή εμπειρία, είναι γλωσσομαθείς και προπάντων πρόθυμοι να εξυπηρετήσουν σε κάθε περίπτωση. Σημαντικό είναι επίσης ότι οι περισσότεροι από αυτούς ανήκουν στο προσωπικό της επιχείρησης σχεδόν από τον καιρό της δημιουργίας της. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004» επέλεξε την εταιρεία μας για τη διεκπεραίωση των μεταφορών αθλητών και παραγόντων καθ' όλη τη διάρκεια των ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ αγώνων.

Και κάτι αποκλειστικό και μοναδικό Όλα τα λεωφορεία είναι εφοδιασμένα με το νέο πρωτοποριακό σύστημα Sky Protect Fleet Management το οποίο επιτρέπει με τη βοήθεια δορυφορικής σύνδεσης τον συνεχή εντοπισμό ενός λεωφορείου με ακρίβεια οικοδομικού τετραγώνου. Έτσι εξασφαλίζεται πρόσθετη ασφάλεια μια και αποτελεί το πιο αποτελεσματικό αντικλεπτικό σύστημα. Επιπλέον εξοπλίζονται με σύστημα navigation το οποίο παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τον οδηγό, όπως χάρτες, κίνηση στους δρόμους, καιρικές συνθήκες κλπ.

Ο συνδυασμός της άριστης συντήρησης στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις και του μεγάλου αριθμού των λεωφορείων, εγγυάται ασφάλεια και επάρκεια σε λεωφορεία οποιουδήποτε αριθμού θέσεων, αλλά και άμεση αντικατάσταση στην σπάνια περίπτωση μιας απρόβλεπτης βλάβης.

H Online κράτηση ξεκινάει από πλήκτρο Κάντε Κράτηση που βρίσκουμε στη λίστα των αναχωρήσεων του ταξιδιού που μας ενδιαφέρει.  

 

Επιλέγουμε την επιθυμητή αναχώρηση του ταξιδιού και πατάμε το πλήκτρο  Κάντε Κράτηση..

 

 

 

Ακολουθώντας απλά βήματα δηλώνουμε τον αριθμό των επιβατών, επιλέγουμε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο ταξίδι που επιλέξαμε,  δηλώνουμε τα στοιχεία μας και ολοκληρώνουμε τη διαδικασία.

 

Στο βήμα 1  (Αριθμός Επιβατών) δηλώνουμε πόσους ενήλικες, παιδιά ή βρέφη θα έχουμε μαζί μας στο ταξίδι.

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

Στο βήμα 2  (Επιλογή Υπηρεσιών) επιλέγουμε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο ταξίδι.

 

Εφόσον το ταξίδι μας διαθέτει υπηρεσία Διαμονή, το σύστημα αυτόματα μας φέρνει την επιλογή του τύπου δωματίου που μπορεί να φιλοξενήσει το δηλωμένο αριθμό ενηλίκων/παιδιών/βρεφών.  Στο σημείο αυτό και ανάλογα με το επιλεγμένο ταξίδι μπορούν να εμφανίζονται περισσότερες από μία υπηρεσίες, κάποιες από αυτές υποχρεωτικές για επιλογή και κάποιες προαιρετικές. 

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

 

 

Στο βήμα 3  (Στοιχεία Επιβατών) δηλώνουμε τα στοιχεία μας (Στοιχεία κράτησης).

 

Συμπληρώνουμε τα υποχρεωτικά πεδία που αναφέρονται με αστερίσκο.

Στα Στοιχεία Κράτησης, εισάγουμε τα πεδία Επώνυμο,Ονομα με κεφαλαία Ελληνικά (εφόσον αφορά Ελληνικό Ονομα).

Στα Στοιχεία Επιβατών δηλώνουμε τα ονόματα των επιβατών και τον αριθμό ταυτότητας ή διαβατηρίου τους (υποχρεωτικό πεδίο). 

Εφόσον έχουμε δηλώσει παιδιά  δηλώνουμε και την Ημερομηνία Γέννησής τους (υποχρεωτικό πεδίο).

Η συμπλήρωση των ονομάτων επιβατών γίνεται με κεφαλαία Ελληνικά εφόσον το ταξίδι  είναι στο Εσωτερικό ή με κεφαλαία Λατινικά εφόσον το ταξίδι είναι εκτός Ελλάδας (όπως αναγράφεται στην ταυτότητα ή στο διαβατήριό μας).

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

 

Στο βήμα 4  (Επισκόπηση και Ολοκλήρωση) κάνουμε έναν έλεγχο στα στοιχεία που δώσαμε.

 

Μπορούμε να επιστρέψουμε στα προηγούμενα βήματα πατώντας πάνω στο αντίστοιχο βήμα και να κάνουμε τις απαραίτητες διορθώσεις εφόσον χρειάζεται.

Στο πεδίο Παρατηρήσεις - Ειδικές απαιτήσεις μπορούμε να καταγράψουμε κάποια πληροφορία ή ζήτηση την οποία θα εξετάσει το τμήμα οργάνωσης της εταιρείας Ζοrpidis για το συγκεκριμένο ταξίδι. 

 

Επιλέγουμε έναν από τους δύο τρόπους πληρωμής:

  1. ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ (προεπιλεγμένος)  για εξόφληση όλου του ποσού με πιστωτική κάρτα. 
  2. ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ 30% για εξόφληση  30% του συνολικού ποσού με κατάθεση εντός 24 ωρών από την ώρα κράτησης στους τραπεζικούς λογαριασμούς που αναφέρονται.

 

Με το πλήκτρο Οροι συμμετοχής μπορούμε να διαβάσουμε τους Ορους συμμετοχής της εταιρείας.

Για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε πρέπει να τσεκάρουμε την επιλογή  Εχω διαβάσει και αποδέχομαι τους όρους χρήσης και την πολιτική για την προστασία των δεδομένων.

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Πληρωμή και Ολοκλήρωση.

 

 

 

Εφόσον ο τρόπος πληρωμής είναι με Κατάθεση Προκαταβολής,  στην οθόνη μας και στο email που δηλώσαμε παίρνουμε την επιβεβαίωση της κράτησής μας, με όλους τους κωδικούς και τα στοιχεία επιβεβαίωσης. Η κατάθεση θα πρέπει να γίνει εντός 24 ωρών από την ώρα που πραγματοποιήθηκε η κράτηση on line και λάβαμε την επιβεβαίωση κράτησης. Σε περίπτωση μη έγκαιρης πληρωμής η κράτηση θα ακυρώνεται αυτόματα.   

Τραπεζικοί Λογαριασμοί:

  • ΕΘΝΙΚΗ : 207/470157-72 , ΙΒΑΝ : GR 34 0110 2070 0000 2074 7015 772
  • EUROBANK : 00260124390200098338 , IBAN : GR 94 026012 40000 39 02000 98338
  • ALPHA : 474002002001926 , IBAN : GR 08 0140 4740 4740 0200 2001 926
  • ΠΕΙΡΑΙΩΣ : 5239003397964 , IBAN : GR 680172 2390 0052 3900 3397 964  (χρήση πεδίου «Μεταφορές» και όχι το πεδίο «Πληρωμές»)

Δικαιουχος: ΖΟΡΠΙΔΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ - ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Στο αιτιολογικό πρέπει να αναφέρουμε: Κωδικό κράτησης  ID και όνομα & επίθετο  

Η εξόφληση των εκδρομών γίνεται το αργότερο :

  • Για αεροπορικές & οδικές εκδρομές  εξωτερικού  το αργότερο έως 7 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση  
  • Για αεροπορικές & οδικές εκδρομές  εσωτερικού το αργότερο  έως 4 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση  
  • Για ημερήσιες εκδρομές το αργότερο  έως 1 ημέρες πριν την αναχώρηση  

 

Εφόσον ο τρόπος πληρωμής είναι με Πιστωτική Κάρτα, πηγαίνουμε σε επόμενη οθόνη όπου εμφανίζεται μήνυμα το οποίο μας ενημερώνει ότι θα συνδεθούμε με το σύστημα ασφαλών τραπεζικών συναλλαγών της AlphaBank.  

Πατάμε το πλήκτρο ALPHA BANK για να προχωρήσουμε.

 

 

 

 


Σε αυτό σημείο αναμένουμε να μεταφερθούμε στο ασφαλές περιβάλλον της σελίδας Alpha Bank και δεν κλείνουμε το παράθυρο μέχρι να εμφανιστεί η σελίδα Alpha e-Commerce,  όπου και εμφανίζεται το σύνολο της πληρωμής της κράτησής μας.

Συμπληρώνουμε τα στοιχεία της πιστωτικής μας κάρτας.

Πατάμε το πλήκτρο Πληρωμή για να προχωρήσει η συναλλαγή.

 

 

Mετά την επιτυχημένη συναλλαγή, στην οθόνη μας και στο email που δηλώσαμε παίρνουμε την επιβεβαίωση της κράτησής μας, με όλους τους κωδικούς και τα στοιχεία επιβεβαίωσης. 

Η εταιρεία Zorpidis Travel Services θα επικοινωνήσει μαζί μας στα στοιχεία επικοινωνίας που δηλώσαμε για περισσότερες πληροφορίες για τo ταξίδι μας. 

 

 

Καλό Ταξίδι!