top-image

Το Πάρκ Γκιουέλ είναι ένα δημόσιο πάρκο με κήπους και αρχιτεκτονικά στοιχεία στο άνω μέρος της Βαρκελώνης, στη νότια πλαγιά του του λόφου "el Carmel"και σχεδιάστηκε από τον διάσημο αρχιτέκτονα Αντόνι Γκαουντί ο οποίος  ξεδίπλωσε όλη του την αρχιτεκτονική ιδιοφυϊα και εφάρμοσε πολλές από τις καινοτόμες του δομικές λύσεις. Το πάρκο κατασκευάστηκε μεταξύ του 1900 με 1914 και άνοιξε επίσημος ως δημόσιο πάρκο το 1926.

Το πάρκο περιέχει εκπληκτικές πέτρινες δομές , εκπληκτικά πλακίδια και συναρπαστικά κτίρια.Περιέχει δημιουργήματα του Γκαουντί όπως συντριβάνια με δράκους όλα διακοσμημένα με το πολύχρωμο μαρμάρινο μωσαϊκό που χαρακτηρίζει την πόλη της Βαρκελώνης.

Στην κορυφή του  βρίσκεται μια ταράτσα από την οποία  έχετε μια υπέροχη θέα του πάρκου και της πόλης της Βαρκελώνης και  καθίσματα από πολύχρωμο μωσαικό πλαικιδίων όπου  μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας.  Στη συνέχεια κάντε τη βόλτα σας μέσα στο πάρκο και διασκεδάστε με ερασιτέχνες μουσικούς που παίζουν ζωντανά μουσική ενώ η θέα προς την πόλη είναι μαγευτική.Λόγω της τοποθεσία του πάρκου Γκιουέλ και του μέγεθος του θα χρειαστεί να προγραμματίσετε μαι επίσκεψη τουλάχιστον μισής ημέρας αλλά θα αξίζει τον κόπο.

Πρόσβαση: Η πρόσβαση στο πάρκο γίνετα με το μετρό στην στάση Lesseps (πράσινη γραμμή L3). Αφού αφήσετε το μετρό ακολουθήστε της πινακίδες που οδηγούν στο πάρκο, θα χρειαστεί να ανεβείτε σκαλιά και να περπατήσετε για περίπου 15-20 λεπτά με τουλάχιστον 200 μέτρα σκαλιά.

Ιστοσελίδα: http://www.parkguell.cat/en/