top-image

Τα πάρκα και τα παλάτια του Πότσνταμ

Το Πότσνταμ, η πρωτεύουσα της πολιτείας του Βρανδεμβούργου, βρίσκεται 40 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Βερολίνου. Ως μία από τις πιο διάσημες πρώην αυτοκρατορικές πόλεις της Γερμανίας, αυτός ο όμορφος ταξιδιωτικός προορισμός αποτελεί ένα υπέροχο ημερήσιο ταξίδι από την πρωτεύουσα.

Εύκολα προσβάσιμο με τρένο και μέσα μαζικής μεταφοράς, το Πότσνταμ είναι διάσημο όχι μόνο για τα όμορφα πάρκα και τις λίμνες του, αλλά και για τα παλιά παλάτια του Πρώσου Ροκοκό. Στην πραγματικότητα, ένα μεγάλο μέρος αυτής της όμορφης πόλης προστατεύεται από το Παλάτι και τα Πάρκα της UNESCO του Βερολίνου και το καθεστώς Μνημείου Παγκόσμιας Κληρονομιάς του Πότσνταμ .

Το πιο διάσημο βασιλικό κτήμα του είναι το πάρκο Sanssouci , το οποίο φιλοξενεί πολλούς υπέροχους κήπους, εντυπωσιακά κτίρια, έργα τέχνης και μονοπάτια πεζοπορίας. Ιδρύθηκε το 1744, τα κυριότερα σημεία του πάρκου περιλαμβάνουν το Grotto του Ποσειδώνα και την Πινακοθήκη . Στεγάζεται στο Orangery, αυτή η εντυπωσιακή συλλογή έργων τέχνης, με τη συλλογή έργων ζωγραφικής του 17ου αιώνα, συμπεριλαμβανομένων έργων των Rubens, van Dyck και Caravaggio, είναι ένα must-see.

Επίσης αξιοσημείωτο στο ανάκτορο είναι η Μεγάλη Κρήνη , με τις παραστάσεις των τεσσάρων στοιχείων και των μυθολογικών μορφών.

Μέσα στο πάρκο υπάρχουν δύο παλάτια: το παλάτι Sanssouci , ένα μονόροφο, θολωτό κτίριο Rococo που χτίστηκε το 1745 με βάση τα σκίτσα του Frederick the Great. και το Νέο Παλάτι (Neues Palais), χτισμένο το 1769 και γνωστό για το πολυτελές εσωτερικό του.