top-image

Η ολλανδόφωνη πόλη της Αμβέρσας ήταν κάποτε η πολιτιστική πρωτεύουσα της περιοχής της Φλάνδρας του Βελγίου, γνωστή για τις πολλές συντεχνίες τεχνιτών και καλλιτεχνών.

Το πιο δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο είναι το Grote Markt (Grand Place) , μια εξέχουσα πλατεία που διαθέτει την περίτεχνη κρήνη Brabo , καθώς και το Δημαρχείο (Stadhuis) , το Μουσείο Εθνογραφίας και το Λαογραφικό Μουσείο .

Οι καλύτερες γοτθικές εκκλησίες της Αμβέρσας περιλαμβάνουν την εκκλησία του Αγίου Παύλου (Sint-Pauluskerk) , η οποία δημιουργήθηκε το 1517, και τον καθεδρικό ναό της Παναγίας , που χρονολογείται από το 1352, ενώ το μπαρόκ εσωτερικό και συλλογή τέχνης στην εκκλησία του Αγίου Ιακώβου (Sint- Το Jacobskerk) είναι εξίσου εντυπωσιακό.

Οι λάτρεις της τέχνης θα εκτιμήσουν το Βασιλικό Μουσείο Καλών Τεχνών , το οποίο στεγάζει μια συλλογή από περισσότερα από 1.000 έργα των Old Masters

Εκτός από τα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα , θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε την αρχιτεκτονική του μεγάλου Antwerpen-Centraal του 1905 , του σιδηροδρομικού σταθμού της πόλης, καθώς και να έχετε χρόνο να εξερευνήσετε μόνοι σας.