Ίσως η μεγαλύτερη έκκληση της Μπολόνια στους τουρίστες και η πηγή της φήμης της σε όλη την Ιταλία, είναι η φήμη της ως γαστρονομικού κέντρου. Είναι γνωστό για τορτελίνια, ταλιατέλες και άλλα ζυμαρικά, και το κλασικό του πιάτο, το tagliatelle al ragu, είναι γνωστό αλλού απλώς ως ταλιατέλες Μπολονέζ. Τα αλλαντικά είναι τοπική σπεσιαλιτέ και αυτή η περιοχή είναι το σπίτι του ασύγκριτου τυριού Parmigiano Reggiano. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να ζήσετε και να γευτείτε τη γαστρονομική κληρονομιά της Μπολόνια. Ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε είναι στις αγορές και τα καταστήματα τροφίμων. Τα στενά δρομάκια του Quadrilatero, μια περιοχή ανάμεσα στην Piazza Maggiore, μέσω του Rizzoli, μέσω του Castiglione και μέσω της Farini, υπήρξε αγορά από τους ρωμαϊκούς χρόνους, γεμάτη με μικρά μαγαζιά και υπαίθρια περίπτερα που πωλούν όλα τα είδη τροφίμων, από προϊόντα κήπου, τυρί, και ψάρια σε φρέσκα ζυμαρικά και ψητά.