top-image

Riomaggiore

Στο ανατολικό άκρο του Cinque Terre, το Riomaggiore είναι το πιο εύκολο να φτάσετε. Ο Ιταλός καλλιτέχνης Telemaco Signorini του 19ου αιώνα έμεινε συχνά εδώ και έδωσε την πρώτη προσοχή στο χωριό μέσω των έργων του, καθιστώντας το πρώτο από τα πέντε που «ανακαλύφθηκε» από τον τουρισμό.

Καλλιτέχνες και φωτογράφοι εξακολουθούν να προσελκύονται στο χωριό, το οποίο είναι παγιδευμένο στη στενή σχισμή μεταξύ δύο απότομων ακρωτηρίων. Μέσα στην εκκλησία του Σαν Τζιοβάνι του 14ου αιώνα, αναζητήστε τον σκαλιστό μαρμάρινο άμβωνα, ζωγραφισμένο ξύλινο σταυρό και αναγεννησιακό τρίπτυχο.

Βορειοδυτικά του χωριού, στο Colle di Cerricò , μια 10λεπτη ανάβαση σας φέρνει σε τμήματα των τειχών και σε δύο στρογγυλούς πύργους, όλα τα απομεινάρια ενός κάστρου του 15ου αιώνα που αργότερα ενισχύθηκε από τους Γενουάτες. Από σχεδόν οποιοδήποτε ύψος στο Cinque Terre, η θέα από το κάστρο είναι καταπληκτική.

Εάν οδηγείτε εδώ από τη La Spezia, σταματήστε στο Ιερό της Madonna di Montenero για να απολαύσετε μια από τις καλύτερες χερσαίες απόψεις που καλύπτουν ολόκληρη την ακτή Cinque Terre