top-image

Κάρλοβι Βάρι (Καρλσμπάντ)

Πάνω από δώδεκα ισχυρές ιαματικές πηγές, μερικά αεροσκάφη που ρίχνουν νερό 14 μέτρα στον αέρα, έχουν κάνει το Karlsbad, το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο γερμανικό όνομα του Karlovy Vary, ένα θέρετρο υγείας για πολλούς αιώνες.

Στην πραγματικότητα, ο ιερός Ρωμαίος αυτοκράτορας Karl, IV, που ανακάλυψε και διαδόθηκε αυτές τις εντυπωσιακές πηγές το 1358. Αλλά υπάρχουν πολλά να κάνουμε εδώ από το απλό μούσκεμα στα φημισμένα μεταλλικά νερά του. Η πόλη είναι γεμάτη με εντυπωσιακά νεοκλασικά και αρτ νουβό σπίτια, κιονοστοιχίες και σιντριβάνια που χτίστηκαν στην ακμή του σπα στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ού αιώνα.

Είναι επίσης γνωστό για το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Κάρλοβυ Βάρυ , ένα από τα παλαιότερα φεστιβάλ της Ευρώπης και μόνο ένα από τα πολλά πολιτιστικά αξιοθέατα της πόλης. Αιώνες πλούσιων σπα-σπα χρειάζονταν και άλλες δραστηριότητες και διασκέδαση, οπότε η Karlovy Vary διαθέτει πλέον ένα ενεργό κέντρο καλλιτεχνικών παραστάσεων, μαζί με πολλές γκαλερί τέχνης και μουσεία. Στο εργοστάσιο γυαλιού Moser, μπορείτε να δείτε τεχνίτες να δημιουργούν όμορφα έργα τέχνης σε μποέμ κρύσταλλο.