top-image

Ιδρύθηκε το 1546 από τον Henry VIII, το Trinity College δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση αρκετών παλαιότερων κολλεγίων, συμπεριλαμβανομένων των Michaelhouse και King's Hall. Πέρα από την πύλη του King Edward (1418), τμήματα των παλαιών κτιρίων του King's Hall είναι ακόμη αναγνωρίσιμα.

Το Trinity Great Court είναι το μεγαλύτερο δικαστήριο στο Cambridge και σχεδιάστηκε γύρω στο 1600. Ένα πέρασμα οδηγεί στο Nevile's Court (1614), με το παρεκκλήσι και τα αγάλματα διακεκριμένων μελετητών. Η Βιβλιοθήκη του Wren , που σχεδιάστηκε από τον διάσημο αρχιτέκτονα Sir Christopher Wren και προστέθηκε αργότερα, είναι αξιοσημείωτη για τις παλιές βιβλιοθήκες από βελανιδιά και τα ξυλόγλυπτα με ασβέστη.

Η Trinity έχει πιο διακεκριμένα πρώην μέλη από οποιοδήποτε άλλο κολέγιο. Σε αυτούς περιλαμβάνονται οι πολιτικοί Austen Chamberlain, Stanley Baldwin και Nehru. ποιητές και συγγραφείς όπως ο George Herbert και ο Edward Fitzgerald. φιλόσοφος Bertrand Russell; και επιστήμονας Isaac Newton. Ο Edward VII και ο George VI παρευρέθηκαν επίσης στο Trinity.

Από το New Court ή το King's Court, πάρτε τη γέφυρα πάνω από το Cam για την υπέροχη θέα των Πίσω. Μια υπέροχη λεωφόρο της λάιμ οδηγεί στα Λόγοι College .

Τοποθεσία: Trinity College, Cambridge

Επίσημη ιστοσελίδαwww.trin.cam.ac.uk