top-image

Η Λα Ράμπλα είναι ο πιο πολυσύχναστος  πεζόδρομος στο κέντρο της Βαρκελώνης με μήκος  1,2 χιλιόμετρα με το νοτιότερο τμήμα της να ξεκινάει από το Port Vell και να καταλήγει στο βορειότερο άκρο της την πλατεία της Καταλονίας όπου βρίσκεται και  το γνωστό Άγαλμα του Χριστόφορου Κολόμβου .Η κεντρική αυτή λεωφόρος αποτελεί το πιο γνωστό αξιοθέατο της πόλης και είναι ο ένας ζωντανός περίπατος για του κατοίκους και τους τουρίστες  στα δρώμενα της πόλης. 

Σε όλο το μήκος της είναι καλυμμένη με δέντρα με  πολλά μαγαζιά και μπαρ  .Αποτελείται  από μικρότερους δρόμους, όπως της Rambla de Canaletes, Rambla dels Estudis και πολλές άλλες οι οποίες διακρίνονται  σε υποβαθμισμένες ή μή.

Σε μια καθμερινή μέρα η Λα Ράμπλα είναι γεμάτη με κόσμο και πάρα πολλούς τουρίστες  Μπορείς να βρείς όλων των ειδών τους  καλλιτέχνες να  κάνουν υπαίθριες παραστάσεις, άλλοι  θα αναλάβουν να δημιουργήσουν το πορτρέτο σας την καρικατούρα σας ή θα ζωγραφίσουν ένα τατουάζ. Υπάρχουν όμως και πολλοί ελαφροχέρηδες γι αυτό να είστε πολύ προσεκτικοί οταν κάνετε την βόλτα σας.

Επίσης υπάρχουν πολλά αξιοθέτα  όπως το  πολύ κομψό  συντριβάνι του 19ου αιώνα, το Font de Canaletes στην Πλατεία τςη Καταλονίας το οποίο είναι  σημείο συνάντησης των οπαδών της ποδοσφαιρικής ομάδας της Μπαρσελόνα πριν και κυρίως μετά τον αγώνα . Άλλα γνωστά μέρη είναι  η Αγορά της Μποκέρια με λίγο τσιμπημένες τιμές αλλά νόστιμα πράγματα  , η Όπερα Λισέου, το Ερωτικό Μουσείο, ενώ κοντά στη   θάλασσα θα βρείτε το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Αγίας Μόνικα

Πρόσβαση: H Λα Ράμπλα εξυπηρετείται από τρείς σταθμούς μετρό σε ολόκληρο το μήκος της το οποίο την καθιστά ένα υπέροχο σημείο μετακινήσεων για ολόκληρη την πόλη. Οι πιο γνωστές γραμμές  είναι  από την ομώνυμη στάση μετρό Catalunya (κόκκινη γραμμή L1 και πράσινη L3).