top-image

Όπερα «Λα Σκάλα» του Μιλάνου ( Teatro alla Scala )

Η Σκάλα του Μιλάνου, είναι ένα από τα πιο διάσημα οπερατικά θέατρα στον κόσμο και είναι γνωστό ως ο  ναός της όπερας.Εγκαινιάστηκε το 1778 με μια όπερα του Salieri. Πήρε την ονομασία της από την ομώνυμη πλατεία του Μιλάνου όπου και βρίσκεται, την Piazza della Scala. Διαθέτει μια εντυπωσιακή τεράστια πίστα, 2030 θέσεις θεατών και μια από της καλύτερες ακουστικές στο κόσμο και αποτελεί  ένα σύμβολο εθνικής περηφάνειας για τους Ιταλούς.

Αμέτρητες παραστάσεις, όπερες και μπαλέτα έχουν φιλοξενηθεί από όλο τον κόσμο. Αν είσαι λάτρης της τέχνης θα πρέπει να παρακολουθήσεις μια παράσταση ή ένα κονσέρτο. Αν απλά έχεις περιέργεια να δεις από κοντά την φημισμένη Σκάλα Του Μιλάνου μπορείς να επισκεφτείς το μουσείο που στεγάζετε δίπλα από την όπερα. Θα περιπλανηθείς στα ενδότερα του θεάτρου και από ένα θεωρείο θα δεις την σκηνή και όλο το θέατρο καθώς ακια θα απολαύσετε μια μεγάλη συλλογή απο κουστούμια . Άπλα μαγικό.

Η τιμή του εισιτηριίου για την είσοδο στο μουσείο ειναι 9€ ενώ εισιτήρια για μια παράσταση μπορείτε να αγοράσετε online από την ιστοσελίδα του θεάτρου, τα οποία κυμαίνονται από  30 με 50 ευρώ, ανάλογα με την  παράστασης. 

Πρόσβαση: Ξεκινώντας από την Πλατεία του Καθεδρικού θα χρειαστεί να περπατήσετε για 300 μετρά επί της Via Silvio Pellico.

Ιστοσελίδα: http://www.teatroallascala.org/en/index.html