top-image

Περιπλανηθείτε στους στενούς δρόμους του Quartier des Tanneurs (La Petite France)

Το πιο ατμοσφαιρικό τμήμα του ιστορικού κέντρου του Στρασβούργου που είναι εισηγμένο στην UNESCO , το Quartier des Tanneurs, γνωστό ως "La Petite France", είναι ένας ελικοειδής λαβύρινθος από κανάλια και στενούς, παλιούς δρόμους επενδεδυμένους με τέλεια συντηρημένα σπίτια από ξύλο. Κατά τη διάρκεια του 16ου και του 17ου αιώνα, η γειτονιά ήταν το σπίτι των δερμάτινων βυρσοδεψών και ψαράδων της πόλης.

Ο πιο γοητευτικός δρόμος της συνοικίας είναι η Rue du Bain-aux-Plantes . Η βόλτα σε αυτόν τον λιθόστρωτο δρόμο προσφέρει την ευκαιρία να θαυμάσετε τα παραδοσιακά σπίτια της Αλσατίας με τα ανθισμένα μπαλκόνια τους.

Οι τουρίστες πρέπει να αναζητήσουν το Maison des Tanneurs , ένα σπίτι με ξύλα στο 42 Rue du Bain-aux-Plantes. Το Maison des Tanneurs είναι ιστορικό μνημείο και είναι πλέον ένα εξαιρετικό εστιατόριο με βεράντα με θέα στις όχθες του ποταμού. Είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για επίσκεψη στο Στρασβούργο για μια αυθεντική εμπειρία της Αλσατίας.

Στα νοτιοδυτικά βρίσκονται οι Ponts Couverts (καλυμμένες γέφυρες), που περιλαμβάνουν τέσσερις από τους μεσαιωνικούς αμυντικούς πύργους της πόλης. Από τη γέφυρα Grande Écluse , υπάρχει πανοραμική θέα στο αστικό τοπίο του Στρασβούργου. Το Grande Écluse είναι ανοιχτό στο κοινό κατά τη διάρκεια της ημέρας και φωτίζεται τη νύχτα.

Το Quartier des Tanneurs έχει επίσης μια γραφική ατμόσφαιρα δίπλα στο ποτάμι. Κατά μήκος των όμορφα διαμορφωμένων, δεντρόφυτων όχθεων ποταμού, τουρίστες και ντόπιοι απολαμβάνουν ευχάριστες βόλτες μακριά από την αστική φασαρία.