top-image

Αυτή η γοητευτική μεσαιωνική πόλη απέχει 72 χιλιόμετρα από τη Βαρκελώνη σε ένα ήσυχο περιβάλλον κατά μήκος του ποταμού Mèder. Ο Vic έχει δύο ιστορικά καταλύματα που χρονολογούνται από τον Μεσαίωνα: την περιοχή γύρω από το Castillo de Montcada και μια άλλη παλιά συνοικία που περιβάλλει τον καθεδρικό ναό. Στο κέντρο της πόλης βρίσκεται η Plaza Mayor , μια κομψή κεντρική πλατεία.

Ο εντυπωσιακός νεοκλασικός καθεδρικός ναός κυριαρχεί στην πόλη, αν και είναι μια σχετικά πρόσφατη προσθήκη, που χτίστηκε στα τέλη του 18ου αιώνα. Οι επισκέπτες γοητεύονται από το υπέροχο ιερό με υπέροχες τοιχογραφίες από τον Josep María Sert.

Ένα κορυφαίο πολιτιστικό αξιοθέατο, το Επισκοπικό Μουσείο στεγάζει μια υπέροχη συλλογή θρησκευτικών έργων τέχνης. Το μουσείο εκθέτει αριστουργήματα ζωγραφικής και γλυπτικής από τις ρωμαϊκές και γοτθικές εποχές, καθώς και πολύτιμα υφάσματα, γυαλικά και κεραμικά.

Άλλα σημαντικά θρησκευτικά μνημεία περιλαμβάνουν το Convento de Sant Domènec , ένα μοναστήρι Φραγκισκανών που χτίστηκε το 1567 και το Iglesia de La Pietat , μια όμορφη μπαρόκ εκκλησία του 17ου αιώνα.