top-image

Μόλις η πρωτεύουσα μιας κατά κύριο λόγο αυτόνομης Φλάνδρας, ο Άαλστ διασχίζει τις όχθες του ποταμού Dender και είναι ένα αρκετά χαλαρό μέρος, διάσημο για την ακμάζουσα βιομηχανία λουλουδιών.

Οι φωτογράφοι δεν θα θέλουν να χάσουν το πολύχρωμο θέαμα της αγοράς λουλουδιών του Aalst (Bloemenveilinghal), που πραγματοποιείται κάθε πρωί στο Albrechtlaan.

Στο Grote Markt (κεντρική πλατεία της πόλης) το αρχικό Δημαρχείο (Schepenhuis) είναι ένα ιδιαίτερο επίκεντρο για τους φίλους της ιστορίας. Ξεκίνησε το 1225 και τώρα το παλαιότερο κτίριο του είδους του στο Βέλγιο, αυτό το αρχαίο κτίσμα ψαμμίτη εντοπίζει ολόκληρη την εξέλιξη της γοτθικής αρχιτεκτονικής για τρεις αιώνες.

Σε μικρή απόσταση ανατολικά του Grote Markt βρίσκεται το Sint-Martinuskerk . Η χορωδία και ο δακτύλιος των παρεκκλησιών σε αυτήν την εκκλησία είναι έργο διάσημων αρχιτεκτόνων Herman και Dominic de Waghemakere που έχτισαν τον καθεδρικό ναό της Αμβέρσας.

Το εσωτερικό είναι διακοσμημένο με μια συλλογή εξαιρετικών έργων τέχνης, συμπεριλαμβανομένης της ζωγραφικής του Αγίου Ροχ και των πασχόντων από την πανούκλα που αποδίδεται στον Peter Paul Rubens, που κρέμεται στο παρεκκλήσι στα αριστερά του δεξιού κλίτους.

Τοποθεσία: 28 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από τις Βρυξέλλες