top-image

Γιβραλτάρ του Ντουμπρόβνικ: Φρούριο Lovrijenac

Ονομάστηκε "Γιβραλτάρ του Ντουμπρόβνικ" για τη θέση του σε ένα βραχώδες ακρωτήριο λίγο έξω από το δυτικό τείχος της πόλης, το Φρούριο Lovrijenac - γνωστό και ως Φρούριο του Αγίου Λόρενς - από καιρό είναι ένα από τα σημαντικότερα φρούρια της Κροατίας.

Ανεβαίνοντας εντυπωσιακά 37 μέτρα πάνω από την Αδριατική, αυτή η εντυπωσιακή οχύρωση αποδείχτηκε απόρθητη κατά τη διάρκεια πολλών πολιορκιών που ανέλαβαν οι Ενετοί από την ολοκλήρωσή του τον 11ο αιώνα και μετά. Ο θρύλος, στην πραγματικότητα, έχει ο ίδιος ότι οι ίδιοι οι Ενετοί σχεδίαζαν να χτίσουν ένα οχυρό εδώ, αλλά τους χτυπήθηκαν από εργατικούς λαούς της πόλης.

Επίσης αξιοσημείωτο για την ασυνήθιστη τριγωνική του διάταξη με τις τρεις βεράντες του, το Fort Lovrijenac είναι προσβάσιμο μέσω δύο συρόμενων συρόμενων και μιας πύλης μέσω των εντυπωσιακών τοίχων του, σε μέρη πάχους 12 μέτρων.

Εκτός από το τουριστικό αξιοθέατο, το φρούριο χρησιμοποιείται επίσης ως χώρος και σκηνικό για το διάσημο καλοκαιρινό φεστιβάλ του Ντουμπρόβνικ και τις πολλές θεατρικές και μουσικές παραστάσεις του.

Διεύθυνση: Ul. από Tabakarije 29, 20000, Ντουμπρόβνικ