top-image

Αφού φάτε το γέμισμά σας στο Bewley's Oriental Café, μια εύκολη βόλτα στην κορυφή της οδού Grafton σας φέρνει στο Fusilier's Arch , την κύρια είσοδο του St. Stephen's Green. Τα γεωργιανά κτίρια περιβάλλουν το «Πράσινο» (όπως είναι γνωστό σε τοπικό επίπεδο), αν και μερικά δυστυχώς έπεσαν στο παρασκήνιο κατά τη διάρκεια της ανάπλασης, κυρίως στις δεκαετίες του 1960, του 70 και του 80.

Το πάρκο 22 στρεμμάτων είναι ένας θησαυρός του Δουβλίνου και μια όαση ηρεμίας μακριά από τη φασαρία της πόλης στο κέντρο της ζωής. Όταν ο καιρός το επιτρέπει, πρέπει να κάνετε όπως κάνουν οι ντόπιοι και να τεντωθείτε στο γρασίδι για ξεκούραση και χαλάρωση ή να πάρετε ένα μεσημεριανό για πικνίκ. Άψογα παρτέρια περιβάλλουν τους χλοοτάπητες. Επίσης στο πάρκο υπάρχει μια περίτεχνη κρήνη στο κέντρο της, μια γέφυρα πάνω από μια λίμνη πάπιας και μια παιδική χαρά.

Παρεμπιπτόντως, το πάρκο ήταν η σκηνή πικρής μάχης κατά τη διάρκεια της εξέγερσης του 1916, ωστόσο συμφωνήθηκε και από τις δύο πλευρές ότι οι εχθροπραξίες πρέπει να σταματήσουν, ενώ ο φύλακας του πάρκου ταΐζει τις πάπιες.