top-image

Χτισμένη το 1929, αυτή η αγορά είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ζήσετε την καθημερινή ζωή του Μπιλμπάο. Η αγορά Ribera βρίσκεται στην καρδιά της Παλιάς Πόλης , όπου προσελκύει τοπικούς αγοραστές και σεφ εστιατορίων. Ο χώρος των 10.000 τετραγωνικών μέτρων είναι η μεγαλύτερη εσωτερική αγορά της Ευρώπης.

Αν και το κτίριο έχει σχεδιαστεί για λειτουργικότητα, η αρχιτεκτονική διαθέτει εκλεκτικό στιλ με αίσθηση ανοίγματος. Ένας φωτεινός και χαρούμενος χώρος, η αίθουσα της αγοράς έχει φεγγίτες πάνω και ένα δάπεδο από διαφανές, ημιδιαφανές υλικό που επιτρέπει στο φως να πλημμυρίσει στο κτίριο. Το εξωτερικό διαθέτει φανταστικά σχέδια αρ ντεκό , διακοσμητικά λουλούδια και παράθυρα με πλέγμα.

Αυτό είναι το καλύτερο μέρος στην πόλη για να βρείτε υψηλής ποιότητας βασκικά μαγειρικά προϊόντα, φρέσκα φρούτα και λαχανικά, θαλασσινά και άλλα γκουρμέ τρόφιμα που χρησιμοποιούνται για την προετοιμασία της τοπικής κουζίνας.

Για όσους προτιμούν να αφήσουν το μαγείρεμα στους ειδικούς, ένα άλλο από τα διάσημα γαστρονομικά εστιατόρια του Μπιλμπάο βρίσκεται κοντά. Το Mina Restaurant με αστέρι Michelin βρίσκεται στο Muelle Marzana κατά μήκος της όχθης του ποταμού, σε μικρή απόσταση με τα πόδια από την αγορά.

Διεύθυνση: Mercado de la Ribera, 22 bis Ribera, Μπιλμπάο