top-image

Μια ειδυλλιακή εξοχική πόλη, το Manresa βρίσκεται σε ένα αγροτικό τοπίο 58 χιλιόμετρα από τη Βαρκελώνη με τα βουνά του φυσικού καταφυγίου του Μοντσερράτ στο βάθος.

Το επίκεντρο της πόλης είναι η Βασιλική της Santa María de la Seo , γύρω από την οποία συγκεντρώνονται παλιά σπίτια. Αυτή η αρχαία βασιλική έχει κυρίως γοτθικό στιλ, αλλά επίσης συνδυάζει αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά της Ρωμανικής (πρώιμης μεσαιωνικής) εποχής και της Αναγέννησης.

Μόλις μπουν στο ιερό της βασιλικής, οι επισκέπτες γοητεύονται από το γαλήνιο εσωτερικό με τα εντυπωσιακά μεσαιωνικά ρερέντο , το οποίο θεωρείται ένα από τα καλύτερα παραδείγματα γοτθικής καταλανικής ζωγραφικής.

Άλλα αξιοσημείωτα μνημεία είναι το Ayuntamiento de Manresa (Δημαρχείο), το Pont Vell (γέφυρα) και η εντυπωσιακή Iglesia de San Ignacio de Loyola που στέκεται μεγαλοπρεπώς στην κορυφή ενός λόφου. Αυτή η εκκλησία του 16ου αιώνα ήταν όπου ο Άγιος Ιγνάτιος ίδρυσε την Εταιρεία του Ιησού, την κοινότητα των Ιησουιτών που βρίσκεται τώρα σε όλο τον κόσμο.

Η Μανρέσα είναι μια ιστορική πόλη που έχει επίσης εισέλθει στη σύγχρονη εποχή, με πολλά ενδιαφέροντα μοντερνιστικά κτίρια διάσπαρτα σε όλη την πόλη. Τα περισσότερα από τα όμορφα μοντερνιστικά κτίρια σχεδιάστηκαν από τον τοπικό αρχιτέκτονα Ignasi Oms i Ponsa.