top-image

Το Κάζα Μπατλό  (το σπίτι των οστών) είναι ένα διάσημο κτίριο στο κέντρο της Βαρκελώνης και είναι ένα από τα αριστουργήματα του Αντόνι Γκαουντί. και ονομάζεται έτσι  λόγω της οργανικής σκελετώδους εμφάνισής του. Το κτίριο αποτελεί αναδιαμόρφωση ενός παλαιότερου σπιτιού, το οποίο επανασχεδίασε ο Γκαουντί το 1904 και ανακαινίστηκε αρκετές φορές από τότε. Η μορφή του είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστική και εντυπωσιακή. Η πρόσοψη αποτελείται από πολύχρωμο μωσαϊκό ενώ το ισόγειο χαρακτηρίζεται από οβάλ παράθυρα και έναν τοίχο τόσο αριστοτεχνικό, που μοιάζει σαν να ρέει. Ο Γκαουντί σχεδίασε και τα έπιπλα του σπιτιού, τα οποία αποτελούν επίσης έργα τέχνης.

Το ισόγειο είναι  δομημένο, με ακανόνιστα οβάλ παράθυρα και πέτρινο τοίχο σμιλεμένο σαν να ρέει. Υπάρχουν λίγες ευθείες γραμμές και η πρόσοψη είναι διακοσμημένη με πολύχρωμο μωσαϊκό, φτιαγμένο από θραύσματα κεραμικών πλακιδίων . Η οροφή είναι αψιδωτή και μοιάζει με την πλάτη από δράκο ή δεινόσαυρο.

Αυτό το κτίριο είναι ένα εντυπωσιακό και πρωτότυπο έργο και σίγουρα αξίζει την επίσκεψη σας!!!

Διεύθυνση: Casa Batlló
Passeig de Gràcia, 43
08007 Barcelona, España.

Μετρό: "Passeig de Gràcia" (Πράσινη γραμμή, L3)
Calle Aragó-Rambla έξοδος Catalunya. Το Casa Batlló απέχει μόνο 30 δευτερόλεπτα με τα πόδια από το σταθμό του μετρό ΕΑΝ βγείτε από τη σωστή έξοδο του μετρό. Αναζητήστε την έξοδο με το όνομα: Calle Aragó-Rambla Catalunya καθώς βγαίνετε από το μετρό.