top-image

Το Oudenaarde (στα γαλλικά "Audenarde") είναι ένας ήσυχος δήμος με μια ακμάζουσα βιομηχανία κλωστοϋφαντουργίας. Βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Ανατολικής Φλάνδρας, όπου οι Φλαμανδικές Αρδέννες παραχωρούν τον παραλιακό λιβάδι που διασχίζεται από το Scheldt.

Για τους λάτρεις της αρχιτεκτονικής και της ιστορίας, το Oudenaarde, μετά τη Γάνδη, παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον λόγω των εντυπωσιακών κτιρίων του στο γοτθικό στιλ Scheldt.

Το κύριο αξιοθέατο είναι το υπέροχο Δημαρχείο του, που χτίστηκε μεταξύ 1526 και 1537 σύμφωνα με σχέδια του πολιτικού αρχιτέκτονα των Βρυξελλών Hendrik van Pede στην τοποθεσία του Δικαστηρίου (Schepenhuis), το οποίο είχε χαθεί. Ο αρχιτέκτονας ακολούθησε το ύστερο-γοτθικό στιλ των αιθουσών των Βρυξελλών και του Leuven και παρουσίασε στοιχεία της Αναγέννησης.

Μόλις ολοκληρώσετε το θαυμασμό του δημαρχείου, δείτε την υπέροχη εκκλησία St. Walburga (Sint-Walburgakerk) το παλάτι του επισκόπου, χτισμένο γύρω στο 1600 και ένα από τα καλύτερα αναγεννησιακά κτίρια στο Βέλγιο · και η Εκκλησία της Παναγίας της Παμέλης , που διακρίνεται για τα ψηλά στενά παράθυρα της χορωδίας, τους γωνιακούς πύργους της χορωδίας και τον οκταγωνικό πύργο διέλευσης.

Τοποθεσία: 60 χιλιόμετρα δυτικά των Βρυξελλών