top-image

Μόνο 30 λεπτά από το Ντουμπρόβνικ με το αυτοκίνητο, το Cavtat αγκαλιάζει μεταξύ οροσειράς και γραφικού λιμανιού. Τείνει να είναι λιγότερο τουριστικό από το Ντουμπρόβνικ - ειδικά το καλοκαίρι - και προσφέρει έναν πιο χαλαρό ρυθμό.

Ένα εξαιρετικό σημείο για να ξεκινήσετε τα αξιοθέατα γύρω από το Cavtat είναι η γοητευτική παλιά πόλη, με τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια και τα παλιά πέτρινα κτίρια που καλύπτονται με κόκκινες στέγες. Ένας από τους πιο διάσημους κατοίκους της πόλης ήταν ο καλλιτέχνης Vlaho Bukovac (1855-1922), και μπορείτε να περιηγηθείτε στο πρώην σπίτι του και να δείτε τα έργα του να κοσμούν την πόλη.

Άλλα αξιόλογα μέρη για επίσκεψη στο Cavtat περιλαμβάνουν το ανάκτορο του Πρύτανη (Knezev Dvor) και το Μαυσωλείο Racic, στο νεκροταφείο της πόλης, σχεδιασμένο από τον Ivan Mestrovic, έναν Κροάτη γλύπτη.

Χάρη στο όμορφο περιβάλλον της πόλης, οι υπαίθριες περιπέτειες είναι επίσης δημοφιλείς και περιλαμβάνουν κολύμπι και ηλιοθεραπεία στις βοτσαλωτές παραλίες, σηκωθείτε με κωπηλασία, καγιάκ και ποδηλασία.

Το Cavtat εξυπηρετείται επίσης από τοπικά λεωφορεία και θαλάσσια ταξί από το Ντουμπρόβνικ.

Παίξε το βίντεο