top-image

Το Κάστρο της Πράγας

Το Κάστρο της Πράγας είναι ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα κάστρα του κόσμου.Βρίσκεται στη γειτονιά Hradcany της Πράγας και φυλάσσονται τα Κοσμήματα του Στέμματος της Βοημίας.

Η ιστορία του, ξεκινάει από τον 9ο αιώνα.Στο πρώτο μισό του 10ου αιώνα χτίστηκαν οι βασιλικές του Αγίου Γεωργίου και του Αγίου Βίτου και ιδρύθηκε το πρώτο μοναστήρι στη Βοημία. Το 12ο αιώνα χτίστηκε ένα παλάτι ρωμανικού ρυθμού, και το 14ο αιώνα,το βασιλικό παλάτι ξαναχτίστηκε σε γοτθικό ρυθμό .

Μέσα στα τείχη του κάστρου υπάρχουν μια σειρά από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα της Πράγας, όπως ο καθεδρικός ναός του Αγίου Βίτου , η Βασιλική του Αγίου Γεωργίου , ο Πύργος της Πυρίτιδας , το Παλιό Βασιλικό Παλάτι και η Χρυσή Λωρίδα .

Σύμφωνα με παλιούς θρύλους, όποιος σφετεριστής φορέσει το στέμμα της Βοημίας στο κεφάλι του, είναι καταδικασμένος να πεθάνει μέσα σε ένα χρόνο.

Το μεγαλύτερο συγκρότημα κάστρων στον κόσμο , αυτό το τεράστιο φρούριο απαιτεί αρκετό χρόνο για περιήγηση, αλλά είναι πολύ καλός χρόνος (ιδιαίτερα ικανοποιητική είναι η εξαιρετική θέα στον ποταμό Μολδάβα με την παλιά πόλη και τα πολλά όμορφα κωδωνοστάσια στο βάθος). Τα κυριότερα σημεία περιλαμβάνουν την κεντρική αίθουσα του παλαιού βασιλικού παλατιού, την αίθουσα Vladislav, τόσο μεγάλη που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τουρνουά jousting, και σκάλες αρκετά ευρύ ώστε να επιτρέψουν στους ιππότες να τα χρησιμοποιήσουν. Φροντίστε επίσης να περάσετε χρόνο στο Royal Garden , που χρονολογείται από το 1534 και να φιλοξενήσετε πολλά υπέροχα παλιά κτίρια, όπως το Ball Game Pavilion, το Royal Summer House με το Singing Fountain και το Lion's Court.

Ο καλύτερος τρόπος για να εξερευνήσετε πλήρως το κάστρο είναι η περιήγηση με τα πόδια στο κάστρο της Πράγας . Ελέγξτε επίσης τον επίσημο ιστότοπο του κάστρου για νέα και ενημερώσεις σχετικά με πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως συναυλίες κλασικής μουσικής, διαλέξεις και εργαστήρια.

Διεύθυνση: 119 08 Praha 1

Επίσημος ιστότοπος: www.hrad.cz/en/prague-castle-for-visitors