top-image

Το Oceanarium της Λισαβόνας είναι ένα από τα καλύτερα ενυδρεία της Ευρώπης και ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο. Είναι επίσης αναμφισβήτητα το πιο οικογενειακό από όλα τα αξιοθέατα της πόλης.

Σχεδιασμένο από τον Peter Chermayeff και δημιουργήθηκε για την Έκθεση World Expo 98 σε μια περιοχή που είναι τώρα γνωστή ως Parque das Nações , το oceanarium φιλοξενεί μια εντυπωσιακή σειρά ψαριών και θαλάσσιων ζώων , συμπεριλαμβανομένων δεκάδων διαφορετικών ειδών πτηνών.

Η έξυπνη διάταξη αντιπροσωπεύει τέσσερα ξεχωριστά θαλάσσια και τοπία, ουσιαστικά τους βιότοπους των ωκεανών του Ατλαντικού, του Ειρηνικού, της Ινδίας και της Ανταρκτικής. Αυτά περιβάλλουν μια τεράστια κεντρική δεξαμενή γεμάτη ψάρια όλων των σχημάτων και μεγεθών, συμπεριλαμβανομένων των χαριτωμένων ακτίνων, των βολβοειδών ψαριών και των κομψών καρχαριών - τα αγαπημένα παιδιά του βαθιού.

Το πλεξιγκλάς περιτυλίγματος επιτρέπει μια φανταστική θέα από κοντά σε αυτόν τον μαγικό υποθαλάσσιο κόσμο, αλλά θα πρέπει επίσης να αναζητήσετε λιγότερο προφανή, αλλά όχι λιγότερο ασυνήθιστα είδη που στεγάζονται σε μικρότερα ενυδρεία, όπως ο εξαιρετικά ευαίσθητος θαλάσσιος δράκος και ο κωμικός κλόουν .

Τα διάφορα οικοσυστήματα είναι ευχάριστα να εξερευνήσετε. Ο βιότοπος της Ανταρκτικής, για παράδειγμα, παρουσιάζει παιχνιδιάρικους πιγκουίνους, ενώ ένα ζευγάρι πνευστών ενυδρίδων κλέβει την παράσταση στη δεξαμενή του Ειρηνικού.

Το Oceanário de Lisboa προωθεί ενεργά τη διατήρηση των ωκεανών του κόσμου και εκτός από τη ζηλότυπη φήμη του ως ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα της Πορτογαλίας , έχει συγκεντρώσει παγκόσμιο έπαινο για τις εκστρατείες ευαισθητοποίησης για το θαλάσσιο περιβάλλον . Αλλά πάνω απ 'όλα, είναι πολύ καλή διασκέδαση.