top-image

Κάστρο της Χαϊδελβέργης

Ο Mark Twain είπε για το Κάστρο της Χαϊδελβέργης ότι "Ένα ερείπιο πρέπει να βρίσκεται σωστά, για να είναι αποτελεσματικό. Αυτό δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερα τοποθετημένο." Χτισμένο από κόκκινο ψαμμίτη Neckar στην πλαγιά του λόφου σχεδόν 200 μέτρα ακριβώς πάνω από την παλιά πόλη της Χαϊδελβέργης, αυτό το κάστρο του 16ου αιώνα είναι ένα από τα καλύτερα παραδείγματα της γερμανικής αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής. Μετά την καταστροφή του από τους Γάλλους, οι οποίοι κατέστρεψαν το Παλατινάτο τον 17ο αιώνα, παρέμεινε το μεγαλύτερο και πιο γραφικό ερείπιο στη Γερμανία.

Το κάστρο φιλοξενεί πολλά φεστιβάλ, τα περισσότερα που διοργανώνονται στην προκλητική αυλή του, όπου υπάρχουν επίσης συχνές θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και εκθέσεις πυροτεχνημάτων. Ένα από τα πιο δημοφιλή γεγονότα είναι το Φεστιβάλ Κάστρου της Χαϊδελβέργης από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο, το οποίο περιλαμβάνει έναν εκλεκτικό συνδυασμό θεάτρου, χορωδικής μουσικής, ορχήστρων δωματίου, τζαζ, λαϊκής και όπερας.

Το Κάστρο της Χαϊδελβέργης είναι προσβάσιμο μέσω του Bergbahn, ενός τελεφερίκ που εκτελεί δρομολόγια από το Kornmarkt ή 15 λεπτά με τα πόδια από την Παλιά Πόλη.

Διεύθυνση: Schlosshof 1, Χαϊδελβέργη

Επίσημη ιστοσελίδαwww.schloss-heidelberg.de/en/home/