top-image

Ο δεύτερος μακρύτερος ποταμός της Ευρώπης διασχίζει ακριβώς την Μπρατισλάβα και χρησίμευσε ως έμπνευση για το διάσημο βαλς από τον Johann Strauss, ο οποίος αποτελούσε μέρος αυτού ακριβώς στην πόλη το 1852.

Ολοκαίνουργια ξενοδοχεία, πλωτά εστιατόρια και εμπορικά συγκροτήματα στέκονται κατά μήκος του ποταμού, το οποίο προσφέρει επίσης μια υπέροχη διάβαση πεζών, πολλές γέφυρες και πολλούς σκιερούς χώρους για να σταματήσετε.

Από τα πολλά μνημεία κατά μήκος του ποταμού, ο πόλος που στέφεται από συρματόπλεγμα είναι ο πιο εκπληκτικός - μια υπενθύμιση του φράκτη που κάποτε στάθηκε εδώ για να χωρίσει την Ανατολή από τη Δύση κατά τους κομμουνιστικούς χρόνους.

Το καλοκαίρι, μπορείτε να επιβιβαστείτε σε ένα ποτάμι εδώ για να φτάσετε είτε στη Βιέννη είτε στη Βουδαπέστη, και οι δύο λιγότερο από δύο ώρες μακριά. Το λιμάνι βρίσκεται κοντά στην περιοχή της Παλιάς Πόλης, κοντά στην Εθνική Πινακοθήκη και περιβάλλεται από καταπράσινους, πολύχρωμους κήπους και εκπληκτική αρχιτεκτονική. Για τις πιο περιπετειώδεις ψυχές, υπάρχουν επίσης διαθέσιμες εκδρομές με κανό.