top-image

Χρήσιμες πληροφορίες για το Μονακό

Το πανέμορφο και λαμπερό Μονακό είναι ένα μικρό βασιλικό πριγκιπάτο στη Γαλλική Ριβιέρα. Λιγότερο από δύο τετραγωνικά χιλιόμετρα, είναι ίσως το πιο λαμπερό μικρό τμήμα του πλανήτη.

Ένα μέρος με υπέροχη φυσική ομορφιά, το Μονακό έχει την πλούσια βλάστηση και τον ήρεμο καιρό της Κυανής Ακτής. Υπάρχει μια σαγηνευτική ποιότητα στο τοπίο, με τα καταγάλανα νερά, τους χαριτωμένους φοίνικες και τα ζωντανά λουλούδια.

Το πιο δραματικό χαρακτηριστικό είναι το απότομο, βραχώδες ακρωτήρι που βγαίνει στη Μεσόγειο, που ονομάζεται "Le Rocher" ("The Rock"), το οποίο περιέχει το ιστορικό Μονακό, επίσης γνωστό ως Monaco-Ville (ή η Παλιά Πόλη). Γεμάτο όμορφα στενά δρομάκια και εντυπωσιακά ορόσημα, το Μονακό-Βιλ χρονολογείται από τον 13ο αιώνα όταν ιδρύθηκε το πριγκηπάτο.

Πολλοί τουρίστες έρχονται στο Μονακό για να ζήσουν τη σαγηνευτική παρακμή της Γαλλικής Ριβιέρας. Θεωρείται ότι έχει το υψηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα στην Ευρώπη, το Μονακό εκπέμπει έναν αέρα υπερβολικού πλούτου, με τα πολυτελή ξενοδοχεία πέντε αστέρων, μπουτίκ σχεδιαστών, πολυτελή σκάφη αναψυχής και πολυτελή εστιατόρια.

Το Μονακό συχνά επισκέπτεται ως ημερήσια εκδρομή από τη Νίκαια , η οποία απέχει μόλις 30 λεπτά με το τρένο. Ωστόσο, το Μονακό είναι επίσης μια καλή βάση για αξιοθέατα στην Κυανή Ακτή.

Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που μπορείτε να δείτε και να κάνετε σε αυτήν την εκπληκτική παραθαλάσσια πολιτεία. Για να αποφασίσετε πώς να περάσετε το χρόνο σας, χρησιμοποιήστε τον οδηγό μας για τα κορυφαία αξιοθέατα στο Μονακό.