top-image

Queens 'College και η Μαθηματική Γέφυρα

Ιδρύθηκε το 1448 από τον Andrew Dockett υπό την αιγίδα της Margaret of Anjou, συζύγου του Henry VI, το Queens 'College επανατοποθετήθηκε το 1465 από την Elizabeth Woodville, γυναίκα του Edward IV. Διαθέτει τα πιο ολοκληρωμένα μεσαιωνικά κτίρια όλων των κολλεγίων του Κέιμπριτζ, συμπεριλαμβανομένης της υπέροχης πύλης που οδηγεί στο κόκκινο τούβλο πρώτο δικαστήριο, που χρονολογείται από την περίοδο ίδρυσης.

Άλλοι ιστότοποι του Queens 'College για επίσκεψη περιλαμβάνουν την ξύλινη Γέφυρα Μαθηματικών. Αυτή η ανακατασκευή του 1902 οδηγεί πάνω από το Cam στους υπέροχους κήπους του κολλεγίου και ονομάζεται γιατί χτίστηκε χωρίς καρφιά, βασισμένος στη δύναμη του σε σχολαστικό υπολογισμό.

Αξίζει επίσης να δείτε το Cloister Court (1460) με το President's Lodge - ένα όμορφο κτίριο με ξύλα - και το Pump Court με τον Πύργο Erasmus πάνω από τα δωμάτια, που καταλαμβάνεται από τον Erasmus όταν δίδαξε ελληνικά εδώ (1511-1514).

Αξίζει επίσης να δείτε το Walnut Tree Court (1618) και το Friars Court με το Erasmus Building (1961) και το βικτοριανό παρεκκλήσι (1891).

Διεύθυνση: Silver Street, Cambridge

Επίσημη ιστοσελίδα: www.queens.cam.ac.uk