top-image

Καθεδρικός ναός της Σεβίλλης ( Catedral Santa María de la Encarnación )

Ο καθεδρικός ναός της Γρανάδας της Santa María de la Encarnación είναι αναμφισβήτητα η καλύτερη αναγεννησιακή εκκλησία στην Ισπανία. Ο καθεδρικός ναός χτίστηκε από τη βασίλισσα Isabella ως μνημείο για τη νίκη της Χριστιανικής Ισπανίας κατά των Μαυριτανών. Βρίσκεται στη θέση ενός πρώην τζαμιού.

Ξεκίνησε σε γοτθικό στιλ το 1523 και συνεχίστηκε σε στυλ Plateresque από το 1525, ο καθεδρικός ναός αφιερώθηκε το 1561 ενώ ήταν ακόμη ημιτελής.

Η δυτική πρόσοψη του 16ου αιώνα διαθέτει ένα μεγάλο ανάγλυφο από τον José Risueño πάνω από την κεντρική πόρτα. Η βορειοδυτική πλευρά του καθεδρικού ναού είναι επίσης πλούσια διακοσμημένη με περίτεχνα γλυπτά. Στην είσοδο οι αψίδες κολώνας είναι αγάλματα των Καθολικών Μονάρχων και χάλκινα αγάλματα των Αποστόλων.

Οι επισκέπτες μπαίνουν στον καθεδρικό ναό μέσα από την κεντρική πόρτα και απολαμβάνουν το αναγεννησιακό μεγαλείο του εσωτερικού με το ευρύχωρο σηκό και τα περίτεχνα εξωκλήσια. Εξαιρετικά διακοσμημένο, ο δήμαρχος Capilla (Main Chapel) αποτελεί μια αρμονική αναγεννησιακή αρχιτεκτονική που τελειοποιήθηκε στη Γρανάδα τον 16ο αιώνα.

Η χορωδία διαθέτει δύο εντυπωσιακά μπαρόκ όργανα, που ακούγονται ιερές μελωδίες κατά τη διάρκεια θρησκευτικών τελετών. Η μάζα γιορτάζεται στον καθεδρικό ναό τις Κυριακές και τις αργίες. Ειδικές θρησκευτικές τελετές διοργανώνονται για την Semana Santa (εβδομάδα του Πάσχα) και για τις καθολικές διακοπές κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων ( Navidad ).

Ο καθεδρικός ναός Sala Exposición (μουσείο) εμφανίζει μια συλλογή από θρησκευτικές τέχνες, όπως πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά, ταπισερί και ιερά αντικείμενα. Τα κυριότερα σημεία είναι το μεγάλο ασημένιο τέρας και οι φλαμανδικές ταπετσαρίες.

Διεύθυνση: 5 Gran Via de Colón, Γρανάδα