top-image

Μονή Μοντσερράτ ( Santa Maria de Montserrat)

Περίπου 50 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Βαρκελώνης, η κορυφή του Μοντσερράτ κάνει μια εντυπωσιακή εντύπωση. Στην απομόνωσή του, το Μοντσερράτ είναι ένα δραματικό θέαμα, με απότομα βράχια σε κάθε πλευρά και φανταστικά διαβρωμένα βράχια που φαίνεται να είναι διασταυρώσεις ενός μεσαιωνικού φρουρίου.

Το Μοντσερράτ μεταφράζεται σε «οδοντωτό βουνό», το οποίο περιγράφει τέλεια τις οδοντωτές κορυφές, ενώ στα Καταλανικά ονομάζεται Mont Sagrat, το «ιερό βουνό».

Το θρυλικό μοναστήρι του Μοντσερράτ ( Abadia de Montserrat ) είναι ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα της Ισπανίας. Το μοναστήρι χρονολογείται από τον 11ο αιώνα και σήμερα φιλοξενεί μια κοινότητα Βενεδικτίνων 70 μοναχών που είναι αφοσιωμένοι σε μια ζωή προσευχής.

Αυτός ο απομακρυσμένος πνευματικός προορισμός, όπως η εκκλησία, η βιβλιοθήκη, το μουσείο, το εστιατόριο, η καφετέρια και άλλα κτίρια, είναι σαν μια μικρή πόλη από μόνη της. Επίσης στο συγκρότημα του μοναστηριού βρίσκεται ένας ιστορικός ξενώνας προσκυνητών που έχει μετατραπεί στο ξενοδοχείο 3 αστέρων Abat Cisneros .