top-image

Ένα υπέροχο αρχαίο μνημείο, το Teatro Romano είναι ο πιο εντυπωσιακός αρχαιολογικός χώρος στη Μέριδα και το καλύτερα διατηρημένο ρωμαϊκό θέατρο στην Ευρώπη. Το θέατρο χτίστηκε από τον Ρωμαίο στρατηγό Αγρίππα το 16 π.Χ. και ξαναχτίστηκε τον πρώτο αιώνα μ.Χ. μετά από πυρκαγιά κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Αδριανού. Στο κεκλιμένο ημικυκλικό καθιστικό του, το θέατρο μπορούσε να φιλοξενήσει 6.000 θεατές.

Ο πίσω τοίχος των κτιρίων έχει υπέροχες γλυπτικές διακοσμήσεις και κάποτε είχε έναν κήπο που χρησίμευε ως φουαγιέ. Επειδή το θέατρο είναι τόσο καλά συντηρημένο και έχει ανακαινιστεί όμορφα, οι τουρίστες μπορούν εύκολα να φανταστούν ότι βρίσκονται σε μια εκδήλωση πριν από δύο χιλιετίες. Το θέατρο χρησιμοποιείται ακόμα για παραστάσεις θεάτρων, μπαλέτου και συναυλιών.

Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, το θέατρο γίνεται ένας εκπληκτικός χώρος για το διάσημο Φεστιβάλ Κλασικού Θεάτρου . Το φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στο κλασικό θέατρο της ελληνο-λατινικής παράδοσης, αλλά περιλαμβάνει και άλλες δραματικές τέχνες και μουσικές παραστάσεις καθώς και προβολές ταινιών. Καθισμένοι στα παλιά πέτρινα παγκάκια, οι παρευρισκόμενοι βιώνουν από πρώτο χέρι την πολιτιστική κληρονομιά της αρχαίας Ελλάδας και της Ρώμης.

Διεύθυνση: José Ramón Melida, E-06800 Mérida