top-image

Εθνικό Θέατρο της Σλοβακίας

Το Εθνικό Θέατρο της Σλοβακίας αποτελείται από δύο κτίρια: ένα νεοαναγεννησιακό ένα στην Παλιά Πόλη - το οποίο αρχικά άνοιξε το 1886 ως City Theatre - και μια νέα σχεδιασμένη δομή που άνοιξε το 2007. Αν και το νεότερο θέατρο κατέχει επίσημα και τα τρία σύνολα ( όπερα, μπαλέτο και δράμα ), και τα δύο κτίρια χρησιμοποιούνται για παραστάσεις και εξάσκηση.

Το παλιό θέατρο βρίσκεται ακριβώς πάνω στην πλατεία Hviezdoslavovo, σε μια περιοχή διάσημη για τις προσφορές του καφέ. Όταν άνοιξε για πρώτη φορά, παρουσίαζε μόνο ουγγρικές και γερμανικές θεατρικές παραστάσεις, και μόλις μετά το τέλος του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου άρχισαν να παρουσιάζονται όπερες στην αρχική τους γλώσσα (με υπότιτλους της Σλοβακίας). Το νέο θέατρο βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Δούναβη, σε μια πολυτελή κατοικημένη περιοχή που φημίζεται για τα πολυτελή καταστήματα και εστιατόρια.

Τα τελευταία χρόνια, τα θέατρα έχουν επικεντρωθεί σε ένα συνδυασμό ξένων ερμηνευτών και παραστάσεων με παραδοσιακούς συγγραφείς γνωστούς παγκοσμίως.

Επίσημος ιστότοποςhttp://www.snd.sk/en