Ένα από τα πιο αξιομνημόνευτα πράγματα που πρέπει να κάνετε στη Σικελία είναι να δοκιμάσετε τα εξαιρετικά τοπικά φαγητά αυτού του νησιού. Με βάση τα τοπικά προϊόντα - μια γενναιοδωρία θαλασσινών, λεμονιών, πορτοκαλιών, φρέσκων λαχανικών όλο το χρόνο, φιστικιών, αμυγδάλων, ελιών και τοπικών τυριών - τα παραδοσιακά πιάτα της Σικελίας είναι απλά στα συστατικά τους, αλλά πολύπλοκα στις γεύσεις τους. Ανεξάρτητα από το αν θα επιλέξετε εστιατόρια με καλό φαγητό ή ταπεινές μικρές τρατορίες γειτονιάς, θα τρέχετε καλά.