top-image

Το Hasselt είναι η ζωντανή πρωτεύουσα της επαρχίας του Limburg. Στο κέντρο της πόλης βρίσκεται η πολυσύχναστη Grand Place (Grote Markt), πλαισιωμένη από πολλά παλιά σπίτια πατρικίων.

Προχωρήστε βορειοανατολικά από το Grand Place για να επισκεφθείτε τον γοτθικό καθεδρικό ναό Saint Quentin (Sint-Quintinuskathedraal), που χτίστηκε τον 15ο αιώνα σε ρωμαϊκά θεμέλια. Το εσωτερικό του καθεδρικού ναού με τοιχογραφίες σε γοτθικό στιλ είναι το επίκεντρο ενός ταξιδιού του Χάσελτ.

Σε μικρή απόσταση με τα πόδια από το Grand Place βρίσκεται η Εκκλησία της Παναγίας (γνωστή και ως Onze-Lieve-Vrouwekerk και η Βασιλική της Virga Jesse). Χτίστηκε μεταξύ 1728 και 1740, αλλά καταστράφηκε κατά τον βομβαρδισμό του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου το 1944. Στις αρχές της δεκαετίας του 1950, ξαναχτίστηκε σύμφωνα με την αρχική του μορφή.

Στην ανατολική πλευρά του εσωτερικού της πόλης, θα βρείτε το Μουσείο Stellingwerff-Waerdenhof, αφιερωμένο στην ιστορία της πόλης και της πόλης. Το πιο εξαιρετικό έκθεμα είναι το παλαιότερο γνωστό τέρας στον κόσμο που χρονολογείται από το 1286.

Τοποθεσία: 85 χιλιόμετρα ανατολικά των Βρυξελλών