top-image

Μεταξύ της Boulevard Maginot και της Rue des Allemands βρίσκεται ο πιο εμβληματικός ιστότοπος του Metz, το Porte des Allemands (το οποίο μεταφράζεται σε "Πόρτα των Γερμανών"). Το μνημείο πήρε το όνομά του από τους Τευτονικούς Ιππότες που είχαν ένα νοσοκομείο κοντά.

Το Porte des Allemands είναι το τελευταίο λείψανο των μεσαιωνικών προμαχώνων της πόλης - η αρχαία γέφυρα, η οχυρωμένη πύλη και οι πύργοι άμυνας. Από μακριά, μοιάζει με κάστρο που στέκεται πάνω από τον ποταμό Seille.

Το Porte des Allemands διαθέτει δύο τεράστιους πύργους του 13ου αιώνα και δύο προμαχώνες του 15ου αιώνα . Μεταξύ των δύο πύργων υπάρχει μια βεράντα σχεδιασμένη για να φιλοξενεί πυροβολικό.

Είναι εύκολο να φανταστεί κανείς πού στάθηκε η γέφυρα του Porte des Allemands, επιτρέποντας την είσοδο σε επισκέπτες ή αποτρέποντας τους εχθρικούς εισβολείς να επιτεθούν. Για περισσότερους από τρεις αιώνες, τα αρχαία τείχη της πόλης παρείχαν με επιτυχία προστασία από την επιθετικότητα.

Σήμερα το Porte des Allemands χρησιμοποιείται ως χώρος για την παρουσίαση προσωρινών εκθεμάτων . Μέρος της δομής έχει μετατραπεί σε μονοπάτι πεζοπορίας , το οποίο ξεκινά παράλληλα με τον ποταμό Seille και συνεχίζει για μια σύντομη βόλτα (περίπου 15 λεπτά) μέχρι το Pont des Grilles (γέφυρα) στον ποταμό Moselle.

Αξίζει επίσης να εξερευνήσετε τη γύρω περιοχή. Το Porte des Allemands βρίσκεται στο Quartier Outre-Seille , μια μεσαιωνική γειτονιά με στενά πλακόστρωτα δρομάκια, ενδιαφέρουσες παλιές εκκλησίες και καταστήματα χειροτεχνίας. Το Rue Taison έχει ιδιαίτερα πολλές τοπικές μπουτίκ.