top-image

Τρογκίρ

Το Trogir απέχει περίπου 38 μίλια (61 χιλιόμετρα) από το Σίμπενικ και μόνο 17 μίλια (27 χιλιόμετρα) από το Σπλιτ και έχει πληθυσμό πάνω από 10.000. Το Trogir ορίστηκε μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO το 1997 και φιλοξενεί πολλά συναρπαστικά ιστορικά αξιοθέατα, το καλύτερο από τα οποία είναι ο καθεδρικός ναός του St Lawrence. Η εγγύτητά του με το αεροδρόμιο Σπλιτ σημαίνει επίσης ότι το Trogir είναι πολύ εύκολο να φτάσετε.

Το καλύτερο θέαμα του Τρόγκιρ είναι ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Λόρενς ( Katedrala sv. Lovrijenac ) στον οποίο ξεκίνησαν οι οικοδομικές εργασίες το 1213 σε μια τοποθεσία όπου βρισκόταν ένας προηγούμενος καθεδρικός ναός. το κύριο μέρος του καθεδρικού ναού ολοκληρώθηκε το 1250. Το καμπαναριό του καθεδρικού ναού χτίστηκε μεταξύ του 14ου και του 16ου αιώνα και μπορεί να αναρριχηθεί για να δείτε φανταστική θέα από την κορυφή. Πρέπει να δείτε μέσα στον καθεδρικό ναό είναι το εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη, που χτίστηκε το 1468, και θεωρείται το καλύτερο αναγεννησιακό θέαμα στη Δαλματία.

Μέρος των τειχών της πόλης , χτισμένο μεταξύ του 13ου και του 14ου αιώνα, είναι ορατά σήμερα στη νότια πλευρά της πόλης. Στη μέση του τείχους της πόλης βρίσκεται η πύλη της πόλης , η οποία χτίστηκε το 1593.

Μια χαγιάτι της πόλης βρίσκεται κοντά στον καθεδρικό ναό, που κατασκευάστηκε τον 14ο ή τον 15ο αιώνα. Με την πάροδο των ετών, είχε πολλές χρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ενός δικαστηρίου. Μέσα στο χαγιάτι υπάρχει μια ανακούφιση από τον Ιβάν Μετρόβιτς, που απεικονίζει τον Πέταρ Μπερίσλαββιτς από το Τρόγκιρ. Ήταν κροάτης απαγόρευση (βισκόρος) και επίσκοπος του Ζάγκρεμπ. πέθανε το 1520 σε μάχη εναντίον των Τούρκων.

Τα παλάτια Cipiko , απέναντι από τον καθεδρικό ναό, φιλοξενούσαν την ευγενή οικογένεια της πόλης τον 15ο αιώνα.