top-image

Σε απόσταση μόλις 600 μέτρων από το Ντουμπρόβνικ, το νησί Lokrum είναι πολύ δύσκολο να το χάσετε. Αν έχετε χρόνο στο ταξίδι σας στα αξιοθέατα του Ντουμπρόβνικ, κάντε μια βόλτα με το φέρι προς αυτό το συναρπαστικό νησί. Εκτός από την υπέροχη θέα στην Παλιά Πόλη του Ντουμπρόβνικ, υπάρχουν μερικά ενδιαφέροντα αξιοθέατα που θα βρείτε εδώ που αξίζει να εξερευνήσετε (και συνήθως με λίγα αν υπάρχουν πλήθη).

Προχωρήστε πρώτα στο Fort Royal Castle , μια οχύρωση που κατασκευάστηκε από τα στρατεύματα του Ναπολέοντα για να υπερασπιστεί την πόλη του λιμανιού. Είναι μια εύκολη ανάβαση, και η θέα προς όλες τις κατευθύνσεις είναι καταπληκτική.

Άλλα σημεία ενδιαφέροντος σε αυτό το μικρό νησί περιλαμβάνουν μια μικρή λίμνη με θαλασσινό αλάτι γνωστή ως Νεκρά Θάλασσα, ένα δημοφιλές σημείο για selfie και καταδύσεις. ένα παλιό μοναστήρι Βενεδικτίνων που ήταν γνωστό ότι υπήρχε από τον 11ο αιώνα και το οποίο στεγάζει τώρα ένα μουσείο για το νησί, καθώς και ένα εστιατόριο. και έναν υπέροχο βοτανικό κήπο που φιλοξενεί περίπου 200 είδη φυτών.

Το νησί είναι επίσης διασκεδαστικό για πρόσβαση μέσω θαλάσσιου καγιάκ , το οποίο μπορεί εύκολα να ενοικιαστεί στην ηπειρωτική χώρα.