top-image

Καθεδρικός ναός του Αγίου Βαυού (Sint-Baafskathedraal)

Στην ανατολική πλευρά του Sint-Baafsplein βρίσκεται ο καθεδρικός ναός του St. Bavo, ένα μεγαλοπρεπές κτίριο από τούβλα και γρανίτη με μια ρωμανική κρύπτη του προκατόχου του, την εκκλησία Sint-Jans. Ο Charles V έδωσε στον καθεδρικό ναό το σημερινό του όνομα αφού κατέστρεψε τον παλιό για να χτίσει ένα φρούριο. Η χορωδία του Γοτθικού καθεδρικού ναού χρονολογείται από τον 13ο αιώνα, ενώ ο ύστερος γοτθικός πύργος και ο κύριος ναός χτίστηκαν τον 15ο και 16ο αιώνα.

Το φωτεινό εσωτερικό του καθεδρικού ναού είναι πλούσια διακοσμημένο με μοναδικούς πίνακες. Σε αυτά περιλαμβάνονται η Μετατροπή του Αγίου Μπαάφ από τον Peter Paul Rubens (1624) και ο Χριστός μεταξύ των γιατρών του Frans Pourbus (1571). Το πιο διάσημο έργο τέχνης εδώ είναι το Βωμό της Γάνδης , επίσης γνωστό ως Η λατρεία του Μυστικού Αρνιού , γνωστό ως μακράν το μεγαλύτερο αριστούργημα της παλιάς φλαμανδικής ζωγραφικής.

Κάτω από την κύρια εκκλησία, η εκτεταμένη κρύπτη περιέχει πολλούς τάφους επισκόπων και πλούσιο θησαυροφυλάκιο. Το εξαιρετικό τρίπτυχο του Γολγοθά του 1464 από τον Joos van Wassenhove (Justus van Gent) εμφανίζεται επίσης σε ένα από τα παρεκκλήσια.

Διεύθυνση: Sint-Baafsplein, Κεντρική Γάνδη

Χάρτης Sint-Baafskathedraal