top-image

Στα ανατολικά της γέφυρας Tyne είναι ένα από τα παλαιότερα μέρη του Newcastle, οι Chares. Αυτή η σειρά καλοδιατηρημένων, στενών μεσαιωνικών δρομών και λωρίδων, με τα βαθμιαία μονοπάτια τους, είναι ατελείωτη διασκέδαση για εξερεύνηση, συμπεριλαμβανομένων των Breakneck Stairs, Long Stairs και Castle Stairs, το τελευταίο που οδηγεί στο Castle Keep και τη Μαύρη Πύλη.

Στην πορεία, θα βρείτε νεότερες (αλλά ακόμα ιστορικές) αρχιτεκτονικές απολαύσεις, όπως το Custom House (1766) και το Trinity House (1721). Στην περιοχή υπάρχουν επίσης πολλά καταπληκτικά εστιατόρια και ευκαιρίες για ψώνια, προσθέτοντας ακόμη περισσότερους λόγους να παραμείνουν εδώ.

Επίσης ενδιαφέρον παρουσιάζει η υπέροχη Εκκλησία των Αγίων Αγίων . Χτισμένη σε νεοκλασικό στιλ από τον David Stephenson τον 18ο αιώνα πάνω από τον τάφο του Roger Thornton (1429) και τη σύζυγό του (d. 1411), αυτή η καθολική εκκλησία διαθέτει μεγάλη περίτεχνη ξυλουργική μαόνι μαζί με αυτό που πιστεύεται ότι είναι το ο μεγαλύτερος ορείχαλκος στην Αγγλία.

Διεύθυνση: Akenside Hill, Newcastle-upon-Tyne