top-image

Γεμάτο γοητεία του παλιού κόσμου, το Casco Viejo βρίσκεται στη δεξιά όχθη του ποταμού που εκτείνεται μεταξύ της γέφυρας San Antón και της εκκλησίας του San Nicolás . Η Παλιά Πόλη συνδέεται με πέντε γέφυρες με τη Νέα Πόλη ( Ensanche ). Ο πυρήνας του Casco Viejo βρίσκεται γύρω από το Siete Calles (Seven Streets): Somera, Artecalle, Tendería, Belosticalle, Carnicería Vieja, Barrencalle και Barrencalle Barena. Η εξερεύνηση των γραφικών ιστορικών δρόμων που είναι γεμάτη δελεαστικά καταστήματα και καφέ είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο Μπιλμπάο.

Στο βόρειο τμήμα της Παλιάς Πόλης γύρω από το Puente del Arenal βρίσκεται η Paseo del Arenal , η κύρια οδός αυτού του τμήματος του Μπιλμπάο. Σε κοντινή απόσταση, στην Plaza de Arriaga, βρίσκεται το Teatro Arriaga , ένα κομψό νεο-μπαρόκ θέατρο που εμπνεύστηκε από την Όπερα Palais Garnier στο Παρίσι. Χτισμένο το 1890 και ανακαινίστηκε αργότερα, το Θέατρο Arriaga είναι ο πολιτιστικός κόμβος της πόλης, όπου διοργανώνονται συναυλίες κλασικής μουσικής, όπερα και θεατρικές παραστάσεις.

Ένα άλλο σημαντικό ορόσημο στο Casco Viejo είναι η Iglesia de San Nicolás de Bari . Αυτή η υπέροχη εκκλησία έχει μπαρόκ πρόσοψη και μοναδικό οκτάγωνο εσωτερικό. Η εκκλησία χρονολογείται από τον 14ο αιώνα, αλλά ξαναχτίστηκε πλήρως το 1756. Ο όμορφος σκαλιστός βωμός και μερικοί από τους πίνακες είναι έργο του Juan de Mena.

Ακριβώς δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου βρίσκεται η Plaza Nueva (επίσης γνωστή ως Plaza Barria ), ένας ζωντανός χώρος που αποτελεί από μόνο του ένα αξιοθέατο.