top-image

Σπα και ιαματικές πηγές του Wiesbaden

Το Βισμπάντεν είναι μια άλλη ιστορική πόλη που είναι εύκολα προσβάσιμη. Μόλις 35 λεπτά με το αυτοκίνητο δυτικά της Φρανκφούρτης, η πρωτεύουσα της Χερσόνης είναι διάσημη σε όλο τον κόσμο για τις εξαιρετικές ιαματικές πηγές της, μια μεγάλη κλήρωση, ιδιαίτερα μεταξύ των Γερμανών, για την θεραπευτική τους φύση και πολλά οφέλη για την υγεία.

Ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε την εξερεύνηση αυτής της ιστορικής πόλης είναι η μεγάλη Marktplatz. Από εδώ, μπορείτε να ξεκινήσετε την αναζήτηση των πολλών εύχρηστων ιαματικών λουτρών. Ίσως το πιο γνωστό είναι η όμορφη κιονοστοιχία Fountain στο Kurbezirk, κοντά στο επιβλητικό Kurhaus. Χτισμένο το 1907, είναι διάσημο για την τεράστια στοά του.

Στη συνέχεια βρίσκεται η περιοχή σπα Aukammtal. Εδώ, θα βρείτε πολλά ιαματικά λουτρά και σάουνες, πιο ανοιχτά στο κοινό και αξίζει να επισκεφθείτε για τις χαλαρωτικές τους ιδιότητες. Αξιοσημείωτο είναι επίσης το Kochbrunnen, με τις 15 θερμές πηγές του, και τα λουτρά Kaiser Friedrich που χρονολογούνται από το 1913. Φροντίστε επίσης να ανεβείτε στον λόφο Neroberg ύψους 245 μέτρων, αξιοσημείωτο για τα Opel Baths.

Και όταν τελειώσετε με όλα αυτά τα περιποιητικά, κατευθυνθείτε προς το κοντινό Biebrich Schloss, ένα υπέροχο μπαρόκ παλάτι που χτίστηκε το 1698