top-image

Η Κατάνια έχει μια σειρά από υπέροχες πλατείες, αλλά τίποτα πιο ευγενικό - ή ευρύχωρο - από την Piazza del Duomo. Η πλατεία του καθεδρικού ναού είναι το κέντρο της πόλης και διατηρεί την μπαρόκ εμφάνιση που της αποδίδει ο Giovanni Battista Vaccarini στις αρχές του 18ου αιώνα.

Γύρω από την κρήνη του ελέφαντα στην ανατολική πλευρά βρίσκεται ο καθεδρικός ναός, που άλλαξε σε μπαρόκ στιλ από το 1730 έως το 1739, και η εκκλησία αφιερωμένη στον προστάτη άγιο της πόλης, Sant'Agata, χτίστηκε από το 1737 έως το 1767. Στα βορειοδυτικά βρίσκεται το Palazzo del Municipio. (1741) και στο νότο, το Porta Uzeda - όλα δημιουργημένα από τον Vaccarini.

Ο γοητευτικός Fontana dell'Elefante του Vaccarini , ένας ελέφαντας φτιαγμένος από μαύρη λάβα που στηρίζει έναν μικρό αιγυπτιακό οβελίσκο, εμπνεύστηκε από τον οβελίσκο ελέφαντα του Bernini στη Ρώμη. Από τη νοτιοδυτική γωνία της Piazza del Duomo, η πολυσύχναστη Via Garibaldi περνάει πέρα ​​από την Piazza Mazzini μέχρι την Porta Garibaldi . Στα βόρεια της Piazza del Duomo, και στις δύο πλευρές της Via Etnea, βρίσκεται η καρδιά της περιοχής του Μπαρόκ, με τους μεγάλους δρόμους και τις καλά καθορισμένες πλατείες