top-image

Επισκεφτείε τα κάστρα και τα παλάτια παραμυθιού

Η Σλοβακία φιλοξενεί περισσότερα από 100 κάστρα - μερικά εξακολουθούν να στέκονται σε όλη τους τη δόξα, μερικά σε ερείπια και πολλά κάπου στο μεταξύ.

Ένα δημοφιλές στάδιο γυρισμάτων για ιστορικές και παραμυθένιες ταινίες, το Κάστρο Bojnice του 12ου αιώνα ξεκίνησε τη ζωή του ως φρούριο και κατά τη διάρκεια των αιώνων έγινε μια εκπληκτική ρωμανική βασιλική κατοικία με γοτθικές και αναγεννησιακές πινελιές. Το Bojnice βρίσκεται σε έναν λόφο που έχει θέα στην πόλη και είναι ένα από τα πιο δημοφιλή κάστρα στην Ευρώπη .

Ένα άλλο εκπληκτικό παράδειγμα είναι το νεο-γοτθικό κάστρο Orava, που θεωρείται ένα από τα πιο όμορφα κάστρα της χώρας και φημίζεται για τη θέση που χρησιμοποιήθηκε στη σιωπηλή ταινία βαμπίρ του 1922, το Nosferatu .

Το κάστρο Devin, λίγο έξω από την Μπρατισλάβα και κοντά στα σύνορα με την Αυστρία, ανακατασκευάστηκε εν μέρει και φιλοξενεί εκθέσεις του Μουσείου της Μπρατισλάβα . Τα ερείπια του κάστρου Strecno, του κάστρου Blatnický και του κάστρου Brekov είναι δημοφιλή αξιοθέατα κατά μήκος βράχων από ασβεστόλιθο και διαδρομές πεζοπορίας στη Σλοβακία.

Πολλά κάστρα, παλάτια και αρχοντικά στη Σλοβακία επιτρέπουν τη διανυκτέρευση για μια εμπειρία που δεν θα ξεχάσετε ποτέ και μια ευκαιρία να νιώσετε σαν βασιλιάδες για μια νύχτα.